# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Snoek
Esox lucius Snoek record
Nederlands record snoek: Siegfried Schön vangt 138 cm snoek 138 cm kg 13 oktober 2019

Met ruim 138 cm zet de Vlaamse visser Siegfried Schön het Nederlands record snoek op zijn naam! Een aanzienlijke verbetering van het vorige 134 cm snoekrecord! “Ongelooflijk dat dit mij is overkomen”, aldus Siegfried. Lees in dit item alles over het huidige Nederlands record snoek.

Nederlands record snoek

Het huidige Nederlands record snoek van 138 cm in handen van Siegfried Schön!

De Vlaamse roofvisser Siegfried Schön vist sinds hij zijn rijbewijs heeft al in Nederland. “Ik vis in Nederland omdat het simpelweg het mooiste visland op aarde is. Ik woon op slechts 40 minuten rijden van de mooiste wateren: beter kan niet!”

Waar vis je op?

“Ik was op 13 oktober alleen op snoek aan het vissen vanuit de boot. Mijn visserij bestaat enkel uit het vissen op snoek. Ik heb alleen maar gedroomd over dit formaat. Mijn vorige record stond op 128,5 cm.

Wat dacht je toen je de vis zag?

Toen ik hem boven zag komen dacht ik ‘dat is een pr’. Ik had in mijn onderbewustzijn meteen door dat het voor mij een persoonlijk record was, maar dit had ik niet durven denken. Eenmaal op de onthaak- en meetmat kwam er een onbeschrijfelijk euforisch gevoel over me heen. Ik leef nog steeds in een roes!

Nederlands record snoek 138 cm

Als sinds lange tijd ben ik enorm gefascineerd door snoek. Ik had nooit kunnen denken dat ik ooit een vis van bijna 140 cm zou vangen. Een snoek van 130 cm was mijn ultieme doelstelling.

Nederlands record snoek, wat doet dat met je?

Deze vangst heeft een onbeschrijfelijk gevoel van overwinning gegeven. Alle aandacht geeft ook wel een raar gevoel, maar kan dat niet wegzwijgen natuurlijk. Iedereen is extreem geïnteresseerd en ongelofelijk oprecht met de felicitaties!

Nu op naar de 140 cm?

Of dit pr nog verbroken kan worden weet je nooit. De kans lijkt mij erg klein… Dat is net de fascinatie en de aantrekkingskracht van de grote, onvoorspelbare wateren. Wie weet hoe groot deze is over vier jaar?!

https://youtu.be/WkugxF1X3dU

Biologie en achtergrondinformatie snoek

Wil je meer weten over de levenscyclus van de snoek en andere wetenschappelijke achtergronden? Klik hier of op de onderstaande afbeelding voor meer info van Sportvisserij Nederland!

Snoek record

Recordhouders

# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Snoek
Esox lucius Snoek record
Nederlands record snoek: Siegfried Schön vangt 138 cm snoek 138 cm kg 13 oktober 2019
2 Snoek
Esox lucius Snoek record
Nico Molkens vangt snoek van 134 cm 134 cm kg 15 maart 2017