RECTIFICATIE SNOEKBAARSRECORD – De 106 cm snoekbaars gevangen door Robert Xhofleer wordt uit de BNRZ lijst gehaald in verband met een incorrecte meetplank. Robert zelf treft hier geen enkele blaam, zijn vismaat Gerben Mul geeft hier onder tekst en uitleg. De 105 cm snoekbaars gevangen door Igor Vucenic komt met terugwerkende kracht als Nederlands record in de boeken.

Gerben Mul: “Helaas, het sprookje van de 106 cm snoekbaars was te mooi om waar te zijn. De gebruikte meetlap tijdens onze visdag jl. 14 januari was een slechte grap. Een frauduleuze 5 cm kortere versie die ik ooit speciaal voor iemand maakte om hem bij wijze van grap grotere vissen te laten vangen. Helaas raakte deze versie per ongeluk tussen de voorraad gezonde meetlappen. Half januari waaide zijn goede meetlap uit de boot en daarna pakte ik de ‘foute’, zonder dat ik het zelf in de gaten heb gehad, per ongeluk mee om vervolgens aan Robert te overhandigen. Zo kon het gebeuren dat we op 14 januari tijdens onze geweldige sessie alle vissen 5 cm langer hebben gemeten… en zijn we er zelf met boter en suiker ingetuind! Het rijtje vissen meet dus allemaal 5 cm korter…  en moet dus zijn: 79 cm, 83 cm, 89,5 cm, 91 cm, 92 cm en … 101 cm! Nog steeds geweldig, maar zeker geen Nederlands Record. Iedereen in het bezit van een Kneiterkoning-meetlap: maak je geen zorgen; die is correct, er was er slechts één in omloop. Aan iedereen die hiermee begaan is mijn zeer welgemeende excuses. Maar vooral voor Robert die ik met deze Gerbo op z’n sufst-actie in diskrediet heb gebracht. Hij is de meest betrouwbare persoon die ik ken en treft geen enkele blaam. Sorry.”

Reactie Robert Xhofleer:

“Erg jammer allemaal, maar het is goed dat ik het zelf heb mogen ontdekken. Als je dan het verhaal erachter te horen krijgt, moet je het natuurlijk wel even een plek geven. Ik ben echt niet boos op Gerben, hij is er zelf helemaal ondersteboven van. Gerben is de goedheid zelf als persoon en zou mij of anderen nooit met opzet in diskrediet brengen. Schrale troost – ook met een correcte meetplank blijft het natuurlijk een mooie metersnoekbaars en een rijtje om van te dromen die dag.”

Reactie BNRZ Commissie:

We hebben niet opgemerkt dat de gebruikte meetlat incorrect was. We betreuren de situatie, en vinden dit met name vervelend voor Robert en Gerben. Eerlijkheid duurt het langst; als niemand iets had gezegd, dan had het record nog gestaan. In dat kader hebben Robert en Gerben de juiste keuze gemaakt! De 106 cm snoekbaars wordt uit de BNRZ lijst verwijderd.

105 cm record snoekbaars

De 105 cm snoekbaars gevangen door Igor Vucenic gaat met terugwerkende kracht in de boeken als Nederlands record. Lees hier over het verhaal achter deze vangst!