Een avontuur dat je hart als karpervisser sneller laat kloppen komt op naam van Gianluca Casalini. Gianluca werd geboren in het Italiaanse Casarano en kwam als klein jochie naar Utrecht, waar hij via de stadvijvers het Hollandse karpervissen ontdekte. De nabije rivier de Lek trok hem uiteindelijk naar het stromende water en daarmee was de jacht op de rivierkarpers begonnen…

 

In de ‘KW 137’ kun je zijn avonturen lezen:

“We schrijven de periode tussen 2009 en 2019. Het getijdegedeelte van de Lek bleef het meest aan me trekken. Ik voelde me hier al direct thuis, want door de verschillende omstandigheden voelde het alsof ik terug was aan zee. Golven, scheepvaart, eb en vloed. Het grootste verschil met toen waren de vissen zelf, die waren een stuk groter en zwaarder. Tijdens de visserij op de Lek was ik echt afhankelijk van de waterstand. Als de waterstand niet goed was, dan waren de karpers heel slecht te vangen. In de tien jaar die volgde voelde het altijd als een feest. Ik kan me haast niet meer voorstellen hoeveel plezier ik aan de Lek heb beleefd. Samen met Kees Verheij, Simon Dekker, Peter Bos en Gerrit Verschoor wisselden we veel vangstinfo. Zodoende leerde ik veel over het trekgedrag van de vissen. Iedere keer dat ik dacht ‘gekker kan het niet’ werd er altijd wel een schepje bovenop gedaan…”

“De waterstand in 2016 was perfect en deze bleef ook een paar maanden goed. Zo’n rivierpeil had ik nog nooit eerder had meegemaakt en het is daarna helaas ook nooit meer voorgekomen. Er werd zoveel water afgevoerd dat alle sluisdeuren wekenlang werden opengetrokken. Hierdoor was er amper verschil te zien tussen eb en vloed. Dat hield in dat ik door bleef vangen, ook op plekken waar normaal gesproken geen water stond maar de koeien liepen! Zo ving ik naast de ‘Twee Kleur’, een oude bekende die normaal nooit zo ver zou komen, ook gemiddeld veel grotere en ook onbekende vissen dan ik in al die jaren gewend was. Op 18 juli kon ik de jackpot delen samen met Lex. Voor mij een van de mooiste herinneringen op visgebied.”

Dit artikel moet je gelezen hebben! Let vanaf 25 februari op bij de tijdschriftenwinkel en vraag naar de Karperwereld137. Wil je niks missen van deze avonturen en de mooiste artikelen over het karpervissen, neem dan een voordelig abonnement zodat je de Karperwereld voortaan als eerste in de bus hebt!