De Radical teamvisser Robin Illner werd begin dit jaar gevraagd om de nieuwe Radical Rastafari boilies uit het programma van Zebco te testen. Met hun gele kleur vallen de boilies extra goed op in het water en ze worden dan ook snel gevonden door de vissen.

Illner bedacht de boilie samen met mensen van de firma Zebco in 2016, met een mix die hennep en scopex aroma bevat in de vorm van boterzuur. Andere ingrediënten zijn hoge kwaliteit proteïnen in de vorm van ei-albumen dat gemakkelijk verteerd kan worden door de vis. Illner had de mogelijkheid om het aas te testen en verbeteren op een groot aantal wateren in Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Frankrijk.

 

Het resultaat is een topkwaliteit, snel werkend en zeer attractief karperaas.

Tijdens de testperiode ving hij niet alleen veel karper, soms wel twintig op een dag, maar ook karper van een zeer groot formaat, tot en met een gewicht van 24 kilogram. In een van de laatste sessies voordat het aas op de markt gebracht zou worden, beviste Illner een water met een klein bestand aan karper en hij wist hier een schubkarper te landen van maar liefst 110 centimeter lang en een gewicht van 28 kilogram; een vis waarmee hij ook zijn persoonlijke record wist te verbeteren. Zebco is ervan overtuigd dat de Rastafari een van de beste boilies is die ze tot nu toe op de markt gebracht hebben.

Illner legt uit: “Het is verbazingwekkend hoe effectief deze boilie is. Karpers hebben het aas snel in de gaten en azen er met overgave op. Ik combineerde een 20 mm Rastafari met een gele 16 mm pop-up boilie. Maar zelden heb ik met zulk een goed aas gevist. Het feit dat ik mijn persoonlijke record heb kunnen verbeteren met deze boilie toont de hoge kwaliteit van het aas aan en het feit dat het Radical aas nog steeds beter wordt.”

 


“Boterzuur en hennep betekenen uitstekende vangsten, ik ben nog in extase over mijn laatste vangst!”

Voor verdere informatie over deze buitengewonde vangst en Robin Illner kun je terecht op Robin’s Facebookpagina: www.facebook.de/robinillner.