Al sinds de oprichting van de SNB, sinds 1984 dus, geeft de vereniging een tijdschrift uit. Begonnen als simpel aan elkaar geniete stencils is het blad uitgegroeid tot een schitterend full colour magazine. Dit alles onder de alles zeggende naam Snoekerijen. Van dit magazine zijn inmiddels 148 edities verschenen. De laatste zag eind november het levenslicht. Daarmee is het doek voor Snoekerijen gevallen, want er komt iets nieuws voor in de plaats…

Roofvisie

Van snoekclub is de SNB inmiddels getransformeerd naar roofvisclub onder de naam Vereniging Nederlandse roofvissers, VNR. En bij een nieuwe naam hoort een nieuwe blad-naam. Gekozen is voor Roofvisie. Kort en krachtig, het dekt de lading voor alle roofvissoorten en -technieken in ons land en het is nooit eerder als blad naam gebruikt.

Op social media is voor Roofvisie uiteraard ook een eigen plek gemaakt. Op Facebook en Instagram vindt het publiek de naam Roofvisie met het bijgaande ronde logo als profielfoto. Op Facebook is bovendien een leuke openbare groep gemaakt voor iedereen die op roofvis vist. Kom er bij, doe mee, stel je vragen, deel je vangsten en suggesties etc. Uiteraard wordt iedereen hier op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom Roofvisie en het roofvissen. Ook is men van plan hier leuke acties te gaan doen en iedereen is welkom om deel te nemen of eens een artikel voor het magazine te maken.

Inhoud van het blad

De inhoud van Roofvisie zal, zeker in eerste instantie, vooral herkenning uit Snoekerijen zijn voor de lezers. Populaire rubrieken als “Grootformaat”, “Geef me de vijf” en natuurlijk verenigings nieuws en nieuws uit onze regio’s blijven ons magazine vullen. Daar naast natuurlijk bijdragen van bekende maar juist ook onbekende roofvissers die hun kennis en passie met iedereen delen. Ons blad blijft op non-profit basis door gaan. Behalve de technische realisatie wordt ons blad dus geheel door vrijwilligers gemaakt. Ook is Roofvisie niet commercieel en daarmee dus het enige onafhankelijke roofvis blad van het Nederlandse taalgebied.

Niet alleen voor snoekvissers! 

Lid worden

Als je belangstelling hebt voor ons blad, word dan lid van de VNR. Dan ontvang je niet alleen vier keer per jaar het blad maar ben je ook lid van de vereniging. Dat levert je bijvoorbeeld ook een ledenpas op waarmee je korting bij winkeliers, webshops, gidsen etc kunt krijgen. Tevens kun je dan (meestal gratis) mee doen aan onze (regio)activiteiten en ontmoet je gegarandeerd nieuwe vrienden om samen mee te gaan roofvissen.

Word lid via deze link: klik hier.