Ook in de provincie Utrecht zagen ze de aantallen sportvissers stijgen langs de waterkant, sinds de corona ons land in de greep heeft. Dat beeld werd bevestigd door de stijgende verkoopcijfers van Vispassen. Voor RTV Utrecht reden om eens dieper in te gaan op dat fenomeen sportvissen dat blijkbaar voor veel mensen een uitkomst bood om zowel fysiek als mentaal afleiding te zoeken in de buitenlucht.

Vissen; ontspannen en uitwaaien voor steeds meer mensen in coronatijd. 

Populaire hobby

“Stoeltje uitgeklapt, hengel in het water en… beginnen maar. Wie de afgelopen anderhalf jaar een beetje heeft opgelet, zag een stuk meer vissers langs de waterkant zitten. En dat klopt. Vissen is, blijkt uit de cijfers, in coronatijd een populaire hobby geworden. In de provincie Utrecht komen de meeste vissers uit het zuidelijke puntje: Vijfheerenlanden.” Zo begint het artikel dat Roos van Bijnen op RTV Utrecht schrijft, ondersteund met beeld- en geluidsfragmenten.

Tijden van crisis

In een vraaggesprek van Kees Kool, voorzitter van de 90-jarige Leerdamse hengelsportvereniging De Snoek, blijkt dat het sportvissen in de historie van de vereniging altijd een opleving kende in tijden van crisis, zoals in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het hele artikel lezen, klik dan hier of op de foto hieronder.