De naam Sakura hoor je ook in de Lage Landen steeds vaker genoemd worden onder kunstaasvissers en roofvissers. Het Franse merk breidt haar terrein uit naar Engeland en de Benelux en dat is geen wonder, gezien de kwaliteit maar ook het aanbod voor ‘onze’ vissoorten. Zeker voor de liefhebbers van het zeebaarsvissen biedt Sakura veel goed kunstaas. Ook in 2021…

De zeebaarzen in Frankrijk waren er gek op.

 

Noordzee

Een van de nieuwe namen voor het zeebaarsvissen is de Dyna Stick. Dit oppervlaktekunstaasje voor de zeebaars gaat zeker en vast goed scoren in de Noordzee en Westerschelde. Het aerodynamisch gevormde lichaam van deze stick heeft een concaaf gevormde snuit, die makkelijk over het water glijdt en perfect werkt met de walk-the-dog actie.

In drie lengtes, met een concaaf gevormd snuitje en ‘full wire’ draad van binnen.

 

Tungsten

Het kunstaasje werpt als een speer en is uitgevoerd met twee zoutwaterbestendige dreggen en interne ratels voor lage tonen op twee frequenties. Voor het uitbalanceren van de kunststof body is tungsten gebruikt. De Dyna Stick komt uit in acht kleuren en drie maten; een 95. 110 en 135 mm versie. Deze wegen respectievelijk 10, 15, 25 gram.

Klik hier om de catalogus 2021 van Sakura te bekijken, waarin je ook de bewezen zeebaarskunstaasjes Mr Joe, Mousty en andere sticks en pencils kunt vinden – en alle bijpassende hengels.

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.