Al jaren zat de Slim Jim shad in het assortiment van Iron Claw en deze succesvolle softbait was een van de eerste in de Moby Softbaits (MS) metamorfose kreeg. Dit hield in dat de soepele alleskunner een ‘Non Toxic’ samenstelling kreeg. Zonder schadelijke stoffen als PVC of phthalaten en ‘Made in Germany’ volgden nog meer softbaits. Wie de 2022 catalogus van moederbedrijf Sänger bekijkt, ontdekt er nog veel meer.

In de Non Toxic uitvoering…

Hook channel

De Slim Jim Non Toxic uitvoering heeft niets van zijn originele vangkracht ingeboet. Integendeel. Er kwamen zelfs nog wat voordelen bij. Maar de Non Toxic trein van Moby Softbaits denderde voort en kent inmiddels ook de Easy-Add Shad; de Racker Shad, V-Tail 2.0, Long Shad 2.0, de Curly One en de One-4-all. Ze worden gekenmerkt door het ontbreken van agressieve weekmakers. In plaats daarvan worden weekmakers gebruikt uit de medicijn- en baby-care-industrie. De gebruikte grondstof is bovendien sterker geworden en beter bestand tegen snoekentanden. Ook is een hook channel toegevoegd die de haak beter laat invoeren. De softbaits drijven; bij verlies komt hij bovendrijven. Die laatste eigenschap maakt ze ook geschikt voor de Nedrig en dropshotmontages.

 Alle voordelen op een rijtje…

Ecologische voetafdruk

Moederbedrijf Sänger heeft serieus werk gemaakt van het milieuvriendelijke karakter. Niet alleen door de samenstelling van softbaits van Moby milieuvriendelijk te laten maken, maar ook doordat dit bedrijf op nog geen 50 km afstand van het Sänger hoofdkwartier ligt en dus een veel betere ‘ecologische voetafdruk’ kent. Komt nog bij dat ook de verpakkingen van items en bulkaanbod, en zelfs de (papieren) zakjes in de winkel recyclebaar of afbreekbaar zijn gemaakt.

De Racker shad is een blijverdje…en de Long shad 2.0 idem dito…

Voor een veelheid aan roofvissoorten… 

Restjes

Een van de laatste aanwinsten op softbaitgebied is de One-4All.  Deze allround shad van 11,5 cm is gemaakt van softbaits-afval, maar doordat het van de restjes is gemaakt, is de basis van de stof hetzelfde, maar het eindresultaat is een betaalbare shad met schoepstaart die zeker ook vis vangt!

Een betaalbare shad, gemaakt van de ‘restjes’!

Meer weten? Klik hier voor de 2022 catalogus en hier voor de website portal.