Met de Falcon FD brengt Arca een serie klasse werpmolens die geschikt zijn voor het vissen met kunstaas, maar ook bij het vissen op forel of witvis op hun plek zijn. De zwart uitgevoerde werpmolen is beschikbaar in drie uitvoeringen en beschikt over een lichte ‘geventileerde’ spoel.

Geventileerde spoel, twee lijnclips en een extra  grote lijnrol…

 

Twee lijnclips

De Falcon komt uit als 1000 FD, 2000 FD en 3000 FD, waarbij de capaciteit oploopt van 205 meter 18/00 naar 145 meter 28/00. De spoel van het model 3000 heeft twee metalen lijnclips, de andere zijn uitgevoerd met één lijnclip.

 

Aluminium slinger

De Falcon FD is uitgevoerd met een zwart molenhuis uit grafiet, een rotor uit hetzelfde materiaal en een geventileerde aluminium spoel. De zes roestvrij stalen kogellagers geven de werpmolen een zeer soepele loop, met een overbrenging van 1:5,2 tot 1:6,2. In de versterkte beugel van de Falcon FD werpmolen is een extra grote lijnrol geplaatst, de diecast aluminium slinger is voorzien van een rubber slingerknop. Adviesprijzen € 50 tot € 55. Klik hier voor meer info over de Arca materialen.