De nieuwe Baitrunner X-Aero FB 4000 is Shimano’s hoogwaardige ‘compacte’ Baitrunner werpmolen, ontworpen voor gespecialiseerde karper-, barbeel- en wedstrijdvissers die een werpmolen met vrijloopsysteem prefereren.

Ben je op zoek bent naar een kleinere, compacte werpmolen om te gebruiken voor het lichtgewicht en actief vissen op karper, met doodaas op snoek, het barbelen of het wedstrijdvissen op karper, dan is de 4000 maat een perfecte keuze. De beroemde, gebruiksvriendelijke Shimano vrijloopwerpmolens zijn een betrouwbare partner bij het vissen met vastlood-, (method)feeder- en zelfs dobbermontages, voornamelijk op vissoorten zoals karper, zeelt en barbeel waarbij aanbeten vaak plotseling vanuit het niets en zeer agressief zijn. Wanneer de vrijloop functie is ingeschakeld, geeft de spoel lijn met minimale wrijving vrij, totdat je de hengel oppakt en aan de slinger draait, waardoor de frontslip direct in werking treedt en de dril van de vis kan beginnen.

De Baitrunner X-Aero 4000 is relatief klein van formaat maar opmerkelijk krachtig. X-Ship zorgt voor een efficiënt, soepel binnendraaien onder druk en gecombineerd met de krachtige 1:4,8 overbrengingsverhouding en Shielded A-RB-lagers, produceert deze kleine krachtpatser een indrukwekkende draaikracht. De Aero AR-C spoel met grote diameter verbetert de werpprestaties en maakt het gebruik van hoofdlijn in alle diameters mogelijk – of je nu mono of gevlochten hoofdlijn gebruikt. Je kunt de X-Aero 4000 combineren met veel van de Shimano Barbeel, float- en feederhengels. Of het nu de lichtere en kortere Tribal modellen zijn, de Purist of Aero hengels, je zult een geweldige uitgebalanceerde combo vormen die je veel visplezier gaat opleveren.

De inhaalsnelheid van de 420 gram zware Shimano Baitrunner X-Aero FB 4000 ligt op 86 cm per omwenteling van de slinger, de spoelcapaciteit ligt op 180 meter 30/00. Op de spoel bevindt zich een eenvoudig te gebruiken, metalen, ronde lijnclip. De werpmolen heeft een secuur in te stellen krachtige (8 kg) front slip voor het probleemloos drillen van grote vis.

 

|>SHIMANO