Afgelopen vrijdag, 12 april, is op het oude terrein van de Leeuwbrouwerij in Valkenburg het Shimano Experience Center van Europa geopend. Speciaal voor deze gelegenheid was Taizo Shimano (Senior Executive Vice President of Shimano Inc) vanuit Japan naar het Limburgse land afgereisd om samen met Marc Van Rooij (president Shimano Europe) en Martin Eurlings (burgemeester van Valkenburg aan de Geul) het centrum officieel te openen. Dat gebeurde, onder het toeziend oog van de pers en vele genodigden, op een spectaculaire manier!

 

UNIEKE ERVARING

Het Shimano Experience Center is bedoeld om de liefde te delen voor fietsen, vissen of roeien – Shimano’s drie passies – en biedt de bezoekers een unieke manier om met deze sporten in aanraking te komen. De gedachte die ten grondslag ligt aan het Shimano Experience Center is het op een positieve manier beleven en delen van productervaringen – een interactie tussen de bezoekers en het merk en de producten van Shimano.

Elke discipline zal worden gepresenteerd als een zintuiglijke ervaring, met onder andere virtual reality-displays. Bezoekers zullen een unieke kans krijgen om de nieuwste producten en technologieën van Shimano te zien, te voelen en zelf te testen om de Shimano ervaring compleet te maken. Verder kun je genieten van een heerlijke lunch of kop koffie in het Shimano Café, zijn er demo-workshops en kun je een kijkje nemen in de Shimano Heritage ruimte, die de Shimano historie weergeeft.

FISHING EXPERIENCE

Op het terrein van het Shimano Experience Center komt ook een visvijver, die te bereiken is via een nieuwe brug over de Geul, waar je als bezoeker zelf verschillende producten en materialen in de praktijk kunt testen en ervaren.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de visvijver gereed te krijgen, maar zelfs de aanblik zonder water laat al zien dat dit een prachtige visvijver gaat worden! Met een eiland in het midden, straks vol met karpertjes en gelegen in een prachtig, heuvelachtige landschap, heb je hier straks een unieke mogelijkheid om te ervaren hoe het is om met Shimano-materiaal te vissen.

IEDEREEN IS WELKOM!

De focus zal vooral komen te liggen op groepen en daarvoor is het Center perfect uitgerust met on site koffie corner, presentatieruimtes, lunchgelegenheid en meer. Ideaal voor o.a. scholen, bedrijven, team meetings, vriendengroepen, familie-uitjes en visverenigingen. Maar elke bezoeker is van harte welkom, of je nu een enthousiaste sportvisser of toerist bent. Reserveren is niet nodig om een kijkje te komen nemen!

Nieuw in de hengelsport? Kom dan een halve of hele dag ervaren hoe ontspannend en mooi deze sport is. Je bent hier als individu welkom, maar natuurlijk ook met jouw (klein)kinderen, vrienden en/of familie! Test de nieuwste materialen en spendeer een leuke dag aan visvijver. Natuurlijk is er begeleiding aanwezig waar je met al jouw vragen terecht kunt. Ben je al bekend met de hengelsport; test dan ons hoogwaardige materiaal op het door jouw gewenste niveau. Of het nu gaat om een commercial feeder, commercial float of vaste hengel; Shimano stelt het graag ter beschikking.


Er zullen regelmatig viswedstrijden en clinics (met bekende wedstrijdvissers en BN’ers) op verschillende niveaus worden georganiseerd. Kijk voor meer info op:
https://shimano-ec.com/

Adres:
Shimano Experience Center
De Leeuwhof 2
6301 KZ Valkenburg

Openingstijden:
Maandag t/m Donderdag: 09:30 – 18:00
Vrijdag: 09:30 – 20:00
Zaterdag – Zondag: 09:00 – 17:00

Marco Kraal en Gerard Bakkenes (Senior Marketing Manager van Shimano) proosten op de opening van het Experience Center dat de hengelsport breder en op een unieke manier onder de aandacht brengt.