Vanaf heden is er een selectie van de Japanse kunstaascollectie van Shimano verkrijgbaar in Europa. Er waren reeds zeebaarspluggen inclusief de Exsence Silent en Shallow Assassin met unieke Flash Boost feature, Coltsniper ‘walk the dog’ plug en ander zoutwaterkunstaas te krijgen, maar vanaf dit seizoen is het het pakket tevens uitgebreid met andere (zoetwater) hardbaits.

 

Bantam Kozak.

Dit hoogwaardige Japanse kunstaas voldoet aan de hoge eisen van black bass tournament vissers in Japan en de USA en de ultra light spinning magiërs die op natuurlijk water die achter baars, forel, zalm en kleinere roofvis aan zitten. De kwaliteit en vangkracht van dergelijke pluggen zijn door de actie en kwaliteit ook doeltreffend voor de Nederlandse en Belgische rovers baars, snoekbaars, snoek, roofblei, forel en kopvoorn.

Veel moois voor de roofblei!

Zoals klein kunstaas vanaf 2,5 cm!

 

Zoetwater

Het assortiment is samengesteld vanuit de praktijk – dus ‘door roofvissersvoor roofvissers’. In overleg met prostaffers en testvissers door heel Europa is deze eerste serie zoetwaterkunstaas zorgvuldig geselecteerd. En dit is slechts het begin.

Binnenkort komt Shimano met nog veel meer informatie over de verschillende kunstaasjes en komen ook gebruikers aan het woord met waardevolle tips.

Hieronder alvast een selectie die je echt even bij de Shimano dealer moet bekijken.

 

Bantam

Voor de kenners wellicht niet nieuw, maar de Bantam crankbaits kunnen eigenlijk niet ontbreken in je tacklebox. Modellen als de Bantam Macbeth (5 en 6,3 cm model) met een agressieve, wijd uitslaande en rollende ‘head-down’ actie en zwemlip met afgeronde hoeken, een uniek lager zwaartepunt om vastlopen te voorkomen en snelle ‘start-up’ actie bij het binnendraaien. Deze staan garant voor mooie aanbeten.

De 5,4 cm lange Bantam  Kozak bezit een geweldige strakke zwemactie op alle snelheden en is vanaf super langzaam tot extra snel binnen te vissen. Verder bezit de Kozak een diep ratelend geluid bij beweging en een natuurlijk horizontaal profiel tijdens het binnendraaien. Verder binnen de Bantam serie zijn er nog o.a. de Pavlo Shad, Rip Flash, Rattlin Sur-Vibe en de grootste van het stel, de 18 cm lange Jointed BT Sraptor.

Bantam Pavlo Shad.

 

Sport in beeld: de Shimano Bantam Bt Sraptor:

Bantam Bt Sraptor#Shimano #Bantam #Sraptor #FishShimano

Geplaatst door Shimano-Predator op Donderdag 30 april 2020

 

Meer bewegende beelden van de Shimano Bantam Hardbaits:

Shimano Bantam Japan Hardbaits 2020- Bantam Macbeth- Bantam Macbeth 50- Bantam Pavlo Shad- Bantam Rip Flash- Bantam Kozak- Bantam Rattlin Sur-vibe#Shimano #Bantam #FishShimano

Geplaatst door Shimano-Predator op Maandag 11 mei 2020

 

Cardiff light tackle

Voor ultra light spinning en BFS cracks zijn er diverse Cardiff modellen beschikbaar. De serie bestaat uit kleine ondiepduikende plugjes van 2.5 cm t/m 7 cm in diverse kleuren en uitvoeringen. Zo is er de 2 meter diep duikende Cardiff Flugel met minnow profiel en voorzien van het unieke Shimano AR-C systeem voor extreme werpeigenschappen en precisie. Deze plug blijft zijn zwemactie behouden, ook op hogere snelheid en in stroming.

Cardiff Flugel.

Daarnaast is de 5 cm langzaam zinkende Cardiff Folletta te vinden waarmee je zowel twichend als met op constante snelheid binnenvissen dikke baars kunt verleiden. Verder nog de Pinspot, Trout Area modellen zoals de Fuwatoro en Dart Heat om de bodem af te vissen.

 

Bekijk de Shimano Cardiff Pinspot:

Cardiff Pinspot #FishShimano

Geplaatst door Shimano-Predator op Maandag 27 april 2020

 

En de Shimano Cardiff Dart Heat:

Cardiff Dart Heat #Shimano #Cardiff #FishShimano

Geplaatst door Shimano-Predator op Dinsdag 28 april 2020

 

Het kunstaas is verkrijgbaar bij de beter geselecteerde roofvisspeciaalzaak.

Wil je nu al meer weten over het Shimano kunstaas check dan de gloednieuwe online catalogus:

Volg de social media kanalen van Shimano Benelux en Shimano Predator op Facebook en Instagram voor het laatste roofvisnieuws: #FishShimano.

www.shimano.com

Check ook de video van Willem Stolk over de crankbaits die hij tijdens de gesloten tijd maakte:

Zo blij als een kind… Nieuwe Shimano crankbaits. UV details included. Waarom zijn dit toppers? En, opbergsysteem… Owja: mn kapper is nog closed👀Happy as a child… the new Shimano Crankbaits. UV details included. The Why behind these cranks. Check also storage box. Owww, my hairdresser is still closed👀

Geplaatst door Willem Stolk op Zaterdag 2 mei 2020

 

Willem Stolk.