De nieuwe Shimano Nexave FI werpmolen kan worden ingezet voor praktisch alle methoden van zoetwatervissen. Van lichtgewicht en middelgroot kunstaas tot waggler- en feedervissen.

De drie Shielded RVS kogellagers zorgen ervoor dat de Nexave FI werpmolen soepel loopt, zelfs onder druk. De slip is gemakkelijk instelbaar en kan grote bonusvissen probleemloos aan. De strakke prijs, gecombineerd met het aantrekkelijke, moderne, zwart-blauwe uiterlijk zal menig sportvisser goed bevallen.

De werpmolens vormen tevens de perfecte combinatie met de gelijknamige hengelserie. De werpmolens met XT-7 molenhuis zijn beschikbaar in zes maten, met een waterbestendige slip, zink diecast slinger en een lichtgewicht, koud gesmede aluminium spoel voor het maken van accurate en verre worpen. De overbrenging loopt van 1: 5 tot 1:6,2, waarmee een inhaalsnelheid van 66 tot 98 cm behaald wordt. Bij de grootste modellen ligt de maximale slipkracht op elf kilogram. De spoelcapaciteit loopt van 140 meter 20/00 voor het model 1000 tot en met 175 meter 35/00 voor het model 5000.

 

|> SHIMANO