Shimano

De nieuwe Shimano Spheros SW-A werpmolen beschikt over een opmerkelijke prijs/kwaliteitsverhouding. Verkrijgbaar in een breed scala aan formaten om bijna alle zoutwatermethoden te dekken. Van het vissen met licht tot medium kunstaas aan de kust tot de tropische Big Game poppervisserij op de meest agressieve GT’s en tonijn.

De Spheros SW-A bevat veel technologische features die ook te vinden zijn op duurdere high-end SW heavy duty modellen, inclusief Shimano's nieuwste innovatie Infinity Drive voor lichter en krachtiger binnendraaien.

De Spheros SW-A bevat veel technologische features die ook te vinden zijn op duurdere high-end SW heavy duty modellen, inclusief Shimano’s nieuwste innovatie Infinity Drive voor lichter en krachtiger binnendraaien.

Andere features zijn onder meer Hagane Gear en X-Ship voor maximale draaikracht, X-Protect Body (IPX8), slip (IPX8) en lijnroller (IPX8) voor extra bescherming, Hagane Body voor flex weerstand onder druk en AR-C spoel voor verhoogde werpprestaties. De veelzijdige Spheros SW-A is een geweldige werpmolen, die ingezet kan worden voor jiggen, werpen en bodemvisserij, zonder bang te hoeven zijn dat de vis je de baas is.

De Hagane Drive Gear is geproduceerd door middel van Shimano’s unieke cold forging technologie, waardoor er niet extra gefreesd hoeft te worden.

De Hagane Drive Gear is geproduceerd door middel van Shimano’s unieke cold forging technologie, waardoor er niet extra gefreesd hoeft te worden.

Dit zorgt voor een soepele loop, duurzaamheid, een extra licht gewicht en krachtig hart van de molen. Traditioneel gegoten en gefreesde tandwielen zijn veel minder sterk en duurzaam onder zware belasting. De Aero Wrap in combinatie met koud gesmede, aluminium AR-C spoel verzorgen een excellent lijnmanagement systeem voor de ultieme werpeigenschappen

Hagane is een Shimano reel design concept gemaakt om bestand te zijn tegen continu gebruik en extreem misbruik. Hagane is een innovatie met ingebouwde taaiheid en duurzaamheid die samenwerkt met Shimano’s precisie engineering. Hagane is voor alle sportvissers. X-Ship geeft maximale stijfheid aan de overbrenging, waardoor de efficiëntie van de tandwieloverbrenging en maximale draaikracht enorm hoog is. InfinityDrive zorgt voor meer draaitorsie, waardoor de werpmolen sterker is en je lichter en soepeler kunt binnendraaien.

Met X-Protect body, slip en lijnroller (IPX-8 rating) voor optimale bescherming tegen de elementen en het biedt een langere levensduur.

Met X-Protect body, slip en lijnroller (IPX-8 rating) voor optimale bescherming tegen de elementen en het biedt een langere levensduur.

Beschikbare maten: 5000, 6000, 8000, 10000, 14000, 18000 en 20000, met een kleine, compacte G-Free body voor kunstaasvissen op zoutwater (o.a. zeebaarzen), waarbij een lichte set-up maar ook uiterst duurzaam en krachtig materiaal vereist is. De overbrenging ligt tussen de 1:4,6 en 1:6,2, de inhaalsnelheid tussen de 102 en 134 cm. Met vier kogellagers en een rollager.

fish.shimano-eu.com/nl-NL