Shimano Europe kondigt de oprichting aan van een eigen Shimano sales kantoor in Spanje voor zowel de hengelsport als de wielersport afdeling.
Hengelsport Normark Spain S.A., de Spaanse distributiedochter van Rapala VMC Corporation, was tot nu de exclusieve distributeur van Shimano, G-Loomis en Power Pro producten in Spanje, Portugal en Andorra. Begin 2019 kwamen Shimano en Normark Spanje samen overeen om de exclusieve distributieovereenkomst te beëindigen.

Met ingang vanaf vandaag 1 juli 2020 zal Shimano via haar nieuwe distributie dochteronderneming Shimano Iberia S.L. een eigen bedrijfsnetwerk opzetten voor de marketing, verkoop en distributie van Shimano, G-Loomis en Power Pro producten in Spanje en Portugal. Deze stap, samen met de overgang naar directe distributie in Frankrijk en Zwitserland die ook vandaag op dezelfde datum begint, maakt deel uit van het plan van Shimano om zijn hengelsport-activiteiten in heel Europa verder te versterken, met als doel verbeterde directe retail relaties op te bouwen.

Fiets componenten en cycling gear

Macario Llorente S.A. is de huidige en gerespecteerde distributeur van Shimano voor fiets gerelateerde activiteiten in Spanje. Shimano heeft de exclusieve distributieovereenkomst met Macario Llorente beëindigd om de bestaande distributie voor de fietsenhandel stop te zetten. Beide partijen hebben afgelopen mei een akkoord bereikt over de beëindigingsvoorwaarden. De huidige distributieovereenkomst loopt af op 31 december 2020. Shimano zal Macario Llorente niet overnemen.

Shimano Europe President Marc van Rooij “bedankt Macario Llorente oprecht voor hun voortdurende steun en alle inspanningen die zij hebben geleverd voor de ontwikkeling van het merk Shimano in heel Spanje”. Macario´s president Miguel A. Llorente zei: “Ik ben erg trots op het werk dat het Macario-team heeft gedaan gedurende meer dan 31 jaar als Shimano’s distributeur. We zorgen ervoor dat tijdens deze transitie de goede service aan de Spaanse markt behouden blijft. ”
Shimano is van plan om na beëindiging van de distributie via Shimano Iberia een eigen bedrijfsnetwerk op te zetten voor de marketing, verkoop en distributie van fietsonderdelen en fietsuitrusting in Spanje.

De marktdekking van Shimano Iberia voor hengelsportmateriaal betreft Spanje en Portugal. Voor fietscomponenten, serviceonderdelen, accessoires en softgoods gaat het om Spanje. Shimano Iberia heeft ongeveer 50 medewerkers. Eduardo Roldan wordt Managing Director van Shimano Iberia. Hij blijft ook algemeen directeur van Shimano Italy Bicycle Components S.R.L en Shimano Italy Fishing S.R.L.
De verkoop van hengelsport materiaal begint vanaf vandaag, 1 juli. De start van de wielersport afdeling is gepland voor 1 januari 2021.