Krijgen jullie ook de vibes voor het zeebaarsvissen de komende weken? Het najaar brengt over het algemeen de mooiste vissen bij het strandvissen wanneer de baarzen zich nog eenmaal volvreten voor de komende reis naar de wintergebieden. Vanaf een pier of het strand in de branding met een lekker briesje vanuit zee kun je met een simpele onderlijn eigenlijk niks verkeerds doen!

Vanaf de pier of het strand is een simpele onderlijn vaak de beste…

Simpele onderlijnen: ze bestaan nog steeds hoor. En vaak geldt: hoe simpeler hoe beter. Voor onderstaande video van ‘Saltwater Angler UK’ hoef je echt geen gymnasium of afgeronde HBO studie op je cv te hebben. Wat lood en wartels is voldoende voor een ‘rotten bottom’ montage. Sterker: met zo weinig mogelijk versierselen, raak je des te minder kwijt. Zelfs het lood gaat zonder link of speld aan de breeklijn.

Een pracht van een branding voor de zeebaars…(foto John Willems)

 

Rotten bottom

Nu hebben we in Nederland en België gelukkig (?) wat minder ‘rotten bottoms’ dan in de UK, zodat je op de zandstranden in principe weinig materiaalverlies hebt. De haaklijn bij deze rig heeft vrij spel dankzij de vrij over de lijn schuivende loodlijn en dat zorgt voor een natuurlijke aasaanbieding. Een variant is ook mogelijk, door van de haaklijn een loodlijn te maken, waardoor je een lange dwarrellijn creëert. Succes!

 

Klik hieronder om de video te bekijken.