Na zeven kersverse uitzendingen vol sportvisverhalen en reportages nadert VIS TV XL 2020 alweer zijn einde. In de laatste aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de reporters uitsluitend op roofvis, variërend van meerval tot baars, snoekbaars en snoek.

Paul de Wal laat zien hoe je op snoekbaars vist vanaf de kant

Presentator Thom Beentjes stapt bij kunstaasvisser Mitchell Croese aan boord voor een zoektocht naar het voltallige roofvistrio (baars, snoek en snoekbaars). Vissend op de rivier met plugjes en crankbaits vissen de twee werpend en slepend een serie kribvakken en -koppen uit. Ook Jan Willem Wijers gaat het water op, maar dan met de bellyboat. Fervent bellyboatvisser Maikel Lambregts geeft hem een minicursus veilig bellyboaten in de praktijk. Waar mag je bellyboaten? Waar moet je qua materiaal op letten en wat is van belang zodra je op het water zit?

Jan Willem Wijers (r) krijgt een minicursus veilig bellyboaten

Meerval en riviersnoekbaars

Presentator Daniël Weijers reist af naar de Westeinderplassen om te vissen op meerval met soortenspecialist Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland. Het duo vist statisch vissend op Siluris glanis (de latijnse naam voor de vis) bespreken Pieter legt ondertussen uit hoe meerval leeft, waar hij oorspronkelijk vandaan komt en welke meervalsoorten er zijn. Tamme Smit vist vanaf de oever op riviersnoekbaars met expert Paul de Wal. Hij vertelt Tamme alles over het kantvissen op glasoog, van het vereiste materiaal tot de techniek en stekkeuze. ‘Hoppend’ van stek naar stek doen de mannen verschillende hotspots aan.
Kijken dus: aanstaande zondag 19 juli om 09:30 uur op RTL 7.

PROMO VIS TV XL