Wat doe je als feedervisser wanneer de vis hogere waterlagen opzoekt? Dan monteer je een slow sinking feeder! Sean Cameron legt uit hoe je daarmee vist, de vis van de bodem krijgt en zo relatief eenvoudig een fraai resultaat bij elkaar vist.

   Vul de voerkorf eerst met wat 6 mm pellets. Top de voerkorf af met een laagje voermix.

 

Tekst & foto’s: Sean Cameron 

 

Feedervissen is een geweldige methode wanneer vis zich dicht bij de bodem ophoudt. Echter, vooral in de zomer als de vis hogere waterlagen opzoekt, wordt de visserij met traditionele feedermontages vaak een stuk minder effectief. Het alternatief is overstappen op een dobber-/wagglermontage met een pellet eronder. En anders zal je moeten wachten tot de vis de bodemzone weer opzoekt.

Met een slow sinking feeder (een heel langzaam zinkende voerkorf) is dat nu verleden tijd. Je hoeft niet eens van montage of zelfs hengel te wisselen, terwijl je jouw aas in iedere waterlaag kunt aanbieden: van het wateroppervlak tot op de bodem.

Sean is er van overtuigd dat deze feeder een revolutie binnen de visserij gaat opleveren!

 

Breed inzetbaar

De slow sinking feeder biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele voerkorven of het overstappen naar andere montages. Ten eerste het gemak van dezelfde setup. Je kunt dezelfde hengel blijven gebruiken en je hoeft de werpafstand niet opnieuw te bepalen. Het enige dat je moet doen is de speld open maken, de traditionele voerkorf verwijderen en verruilen voor een langzaam zinkend model.

Het belangrijkste voordeel van de slow sinking feeder is de mogelijkheid om met dezelfde voerkorf iedere gekozen diepte te bevissen. Met wat voorbereiding zinkt je aas namelijk met dezelfde snelheid als de feeder. Met de slow sinking feeder maakt het niet uit of het viswater anderhalve meter, drie meter of dertig meter diep is. Je kunt de visdiepte moeiteloos aanpassen en op iedere diepte vis vinden.

Dit is een deel uit het artikel in de BEET die sinds 24 april  in de winkel ligt. Wil je dit gehele artikel lezen? Neem dan een abonnement of koop dit nummer nu los in de winkel. Klik hier voor een aantrekkelijk abonnement.