In alweer de zevende VIS TV-aflevering reizen Ed en Marco komende zondag 18 februari af naar Woerden. In dit Utrechtse vestingstadje sluipen ze langs de grachten, op zoek naar karpers. Het duo komt er al snel achter dat er volop vis zit, maar die vangen blijkt nog knap lastig.

Woerden ligt midden in het Groene Hart en wordt omringd door een waterrijk polderlandschap. De presentatoren kiezen echter voor het historische stadscentrum als eerste vislocatie. De prachtige vestinggrachten vol plompenbladeren vormen namelijk een perfect leefgebied voor de karper. Marco kiest dit keer voor de drijvende broodkorst en hondenbrok – een visuele en super spannende manier van vissen. Ed begint eerst met de penhengel en maïs.

Ed vangt tijdens het karperen al snel een brasem.

Ed vangt tijdens het karperen al snel een brasem.

Grote brasem
Pal naast Kasteel Woerden laat Ed zijn pennetje voor een duikertje zakken. Marco heeft zijn aandacht gevestigd op een groot plompenveld dat onder een uitkijktoren van het kasteel ligt. Vanaf de hooggelegen toegangsbrug spot hij al snel enkele karpers. Terwijl hij wacht tot de vissen op zijn broodkorsten en hondenbrokken duiken, staat Ed al met een kromme hengel. De dader is echter geen Woerdense karper, maar een knoert van een brasem.

Net als in aflevering 1 vangt Marco wederom een koi.

Net als in aflevering 1 vangt Marco wederom een koi.

Fel oranje vis
Ook Marco heeft daarna actie op zijn stek. Enkele vissen azen nog erg voorzichtig maar een grote schubkarper slurpt zonder schroom een aantal broodkorsten van het oppervlak. Marco legt er meteen zijn haak met broodkorst bij en enkele minuten later ontploft het water als zijn aas wordt gepakt. Tot zijn grote verbazing is het niet de schubkarper, maar vangt hij net als in de eerste aflevering een oranje koi. Omdat deze stek nu flink is verstoord, struint het tweetal na deze bijzondere vangst verder door Woerden. Ook hier spotten ze veel karper, maar blijken de vissen erg argwanend. Benieuwd of er nog meer karpers op de onthaakmat komen? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.

In de middag moet Marco weer aan de bak als hij een fraaie vis haakt.

In de middag moet Marco weer aan de bak als hij een fraaie vis haakt.

Gratis terugkijken
Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken. Bekijk hier de promo van aflevering 7:

Logo Vis TV