Het Sahara-assortiment werpmolens met slip voorop combineert modern design met veel van de beste technische eigenschappen van Shimano. Perfect voor veel zoetwater- en zoutwatermethoden, is dit een stijlvolle, middenklasse werpmolen die duurzame prestaties en veelzijdigheid biedt.

De stijlvolle looks worden meer dan geëvenaard door het indrukwekkende scala aan technologie in combinatie met een opmerkelijk betaalbare prijs. De Sahara is fluisterstil, loopt subliem en wanneer je de voorkeur geeft om vis te drillen middels back winden of andere momenten waarbij je snel lijn wilt kunnen geven, dan is daar terug van weggeweest de antiretour knop om de geweldige, waterbestendige slip te complementeren die voor op de spoel afgesteld kan worden.

Met een groot aantal beschikbare modellen, herdefinieert de Sahara dit prijssegment volledig en maakt blijvende indruk. Het eerste dat opvalt bij het gebruik van de Sahara, is hoe soepel, stil en bedrieglijk krachtig hij is bij het draaien, vooral bij het vissen onder druk. Dit komt door een combinatie van Hagane Gear, X-Ship en Silent Drive. Deze technische trilogie is meestal te vinden op Shimano’s duurdere werpmolens en is een onverwachte bonus voor alle Sahara bezitters.

Gebruik de werpmolen op de lichtste hengels en je zult de balans van de G-Free body ervaren. Plaats de grootste 4000 of 5000 maat op een zware kunstaas- of feederhengel en je zult de extra kracht en directheid van de ‘screw-in’ slinger en de soepele werpprestaties van de AR-C-spoel met Varispeed II oscillatie enorm waarderen.

Wanneer je met ultra finesse vist, kijk dan eens naar de 500 mini uitvoering of het iets grotere 1000 model. Voor het vissen met licht en middelzwaar kunstaas, dobber- en feedervissen zijn de 2000, middelgrote 2500 en 3000 een genot om te gebruiken. De 4000 is geweldig voor snoek, barbeel en mid-range feedervissen en roofblei (XG versie). De 5000 XG is een krachtpatser die vertrouwen wekt voor soortgelijke visserijen. De keuze is aan jou!

In de Sahara werpmolens zijn vier kogellagers en een rollager verwerkt, het molenhuis is uit XT-7 materiaal. De overbrenging loopt van 1:4,7 tot 1:6,2 waarmee 66 tot 105 cm lijn terug op de spoel gelegd wordt. De lichtste modellen hebben een slipkracht tot drie kilogram, het zwaarste model levert een maximale slipkracht van elf kilogram. De spoelcapaciteit van de aluminium spoel loopt van 110 meter 20/00 voor het model 500 tot 175 meter 35/00 voor het model 5000.

|>SHIMANO