Vrijloopmolens zijn in eerste instantie bedoeld voor de karpervisserij, maar in de loop der tijd zijn deze mede populair geworden in andere disciplines, zoals bij het doodaasvissen op snoek, bij het zeevissen, het barbeelvissen en het feedervissen. Vanwege de sterkte, de robuustheid en de ‘inhaalslag’ weten feedervissers ze steeds beter te waarderen.

Het vrijloopsysteem is een extra pluspunt bij het (method)feedervissen op karper. 

‘Inhaalslag’

Bij het witvismerk Cresta merken ze dat ook, want hun Solith serie werpmolens heeft niet voor niets een ‘LCS’ versie tussen de andere uitvoeringen. Feedervissers en methodfeedervissers gebruiken deze graag, want je kunt hiermee een gehaakte karper een run laten maken, waarna een draai aan de slinger ervoor zorgt dat de afgestelde slip in werking treedt. Het kunststof molenhuis en de holle beugel houden het gewicht beperkt. De ‘inhaalslag’ is 95 cm per slingeromwenteling.

De Solith familie…

 

Lijnclip

Het S-curve meganisme en de 6+1 lagers van deze Solith 4000 LCS  laten het binnenwerk zeer soepel draaien. De semi ondiepe spoel voorkomt onnodige backing. De afgeplatte bovenzijde van de fijn afgewerkte lijnclip zorgt ervoor dat de lijn veilig vastgezet kan worden op de gewenste visafstand. De Solith 4000 LCS is natuurlijk perfect te combineren met de Solith feederhengels van Cresta. Gezien bij Fish Inn in Venlo, waar de serie Solith molens verkrijgbaar is: klik hier.

Multi-disciplinair inzetbaar…