Tragisch, zo kun je het ongeval beslist noemen waarbij vorige week een Australische sportvisser om het leven kwam in Darwin in de Northern Territory. De man van 56 werd bij het bootvissen met familie en vrienden vol op de borst geraakt door een springende Spanish mackerel van naar schatting 40 lb (18 kg) en met spoed naar de haven gevaren.

 

 

 

Een Spanish mackerel kan meer dan 100 kilo wegen (bron: Northern Terrotory Government).

 

Reanimatie

De inmiddels gealarmeerde reddingsdiensten stonden klaar in de haven van Cullen Bay en hoewel de man nog ademde onderweg naar de haven, en aan boord reeds pogingen tot reanimatie plaatsvonden, kon reanimatie door reddingsdiensten de ongelukkige sportvisser niet meer redden.

Ook Spotted mackerel (boven) en Grey mackerel (onder) komen in de Northern Territory voor, maar worden niet zo groot en zwaar als de Spanish mackerel. (bron: Northern Territory Government).

 

Spanish mackerel

Ongevallen als deze met een Spanish mackerel kunnen als een ‘eenmalige samenloop van omstandigheden’ worden bestempeld tijdens het vissen. In de wereld van het biggamevissen zijn dergelijke gevaren vaker voorgekomen, zeker wanneer er soorten ‘billfish’ (met ‘snavelbek’) worden gevangen en snelle krachtige vissen als marlijn of zwaardvis vlakbij de boot gaan springen – in sommige gevallen ín de boot.

Klik hier om het originele artikel op ABC News Australia te lezen.

 

 

 

spanish mackerel

Australië