De King salmon, beter bekend onder de naam Chinook (Oncorhynchus tshawytscha), is de grootste van de Pacifische zalmsoorten en een gewilde sportvis in Noord-Amerika en Canada. Misschien denk je bij het vissen op deze soort aan zware vliegenhengels en kleurige zalmvliegen, maar in de fraaie video van  XXL Chromechasing vissen Maggie & Kyle gewoon met de dobber op deze kanjers…

De herfst is aangebroken en visgids Kyle kan aan de bak in Noord-Michigan…

Zalmeitjes

Nou ja, gewoon… De hengel moet wel iets kunnen natuurlijk, en het aas is ook niet standaard, maar bestaat uit een trosje zalmeitjes. Maggie & Kyle vissen in het noorden van Michigan, waar de herfst is ingevallen en het zalmseizoen voor visgids Kyle de nodige drukte met zich meebrengt (voor boekingen word je al naar 2023 verwezen!).

Schaaltje pinda’s

In de video tonen de twee hoe je deze grote sterke vissen op een betrekkelijk smalle rivier met dobbervissen kunt vangen. Of dat makkelijk is? Oordeel zelf, maar gezien het aantal missers en lossers kunnen we dat gerust ontkennen. Maar in de 27 minuten lange video wordt ook verteld hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zit je op je werk, zorg dan dat je deze video bewaart voor vanavond met een schaaltje pinda’s, een lekker drankje en de beentjes op tafel!

Klik hieronder om de video te bekijken.