Op zondag 12 oktober, een dag na de derde wedstrijd, stond dus al de vierde en laatste wedstrijd van deze Teamtopcompetitie plaats langs de oevers van het Lateraalkanaal bij Buggenum. Bij de Teams heeft het Team van Limburg een toch wel een aardige voorsprong opgebouwd en is het amper voor te stellen dat ze nog worden ingehaald. De klap die aan de concurrentie werd uitgedeeld tijdens de eerste wedstrijd van deze serie was toch wel een mokerslag. Veertien punten voorsprong op het tweede team in de tussenstand is eigenlijk een compleet vak. Des te spannender is de strijd om de tweede plaats waarop nog vier teams kans hebben. Allemaal met bijna even veel kans want tussen de nummers twee en vijf zitten slechts 6 schamele puntjes.

Vers de vase speelde weer een belangrijke rol, als voer en als aas…

 

Ingewikkeld water

Even iets over de visserij. Dit is een kanaal met een wisselende stroming onder invloed van een sluis in de buurt. Ook stijgt of daalt daardoor het water regelmatig. Er kan zomaar 20 cm water bijkomen en afgaan. Natuurlijk wisselt daardoor de stroming ook maar ook staat  het water regelmatig een poosje vrijwel stil. Constant wisselende visomstandigheden dus. Dat betekent dat er vaak heel veel materiaal werd klaargemaakt. Niet zozeer andere lijnen maar veel vaker verschillende dobbergewichten voor de verschillende stroomsnelheden. Dan zijn er natuurlijk nog de zwartbekgrondels waarvoor meerdere topsetjes nodig zijn met vaak zware dobbers.

 

Voeraanpak

Er is hier ook nog eens redelijk wat scheepvaart en natuurlijk hebben de zojuist omschreven visomstandigheden allemaal invloed op de voeraanpak. Behalve het lokaas zelf wordt er hier veel leem gebruikt als transportmiddel voor de muggenlarven. Die zijn superlicht en kunnen zomaar van de voerstek weg drijven als ze niet op de goede manier zijn aangevoerd. Het haakaas bestaat ook meestal uit een of enkele muggenlarven. Wat dit weekend opviel was dat de vaak net wat grotere vissen ook vaak met casters werden gevangen. Voor de zwartbekgrondels werden meestal enkele ballen met grond aangevoerd met soms een beetje voer erin en heel vaak met wat geknipte wormen,  dode maden en pinkies.

Het werd een prachtige wedstrijd deze zondag. Soms wil een tweede dag op dit water nog wel eens een iets moeilijkere visserij opleveren. Op de zondagen is er namelijk minder scheepvaart en daardoor helderder water. Deze keer viel dat best mee trouwens. In de vakken A, B en C leek het allemaal iets meer moeizaam te gaan dan op de zaterdag maar in de vakken D en E werd gewoon ronduit goed gevangen. Ook nu weer waren hele kleine onderlinge verschillen in de vangstgewichten super belangrijk voor het eindresultaat.

 

Daguitslagen

Bij de teams had het leidende Team Limburg 1 vandaag best een taaie dag maar uiteindelijk redde men zich prima uit de situatie met 28 punten. De dag werd gewonnen door het team van ‘Af en toe een Bliekske’ met 19 klassementspunten, gevold door het Evezet/Maver Team met 23 punten. Team Maver Zammataro eindigde net als het Team van Limburg 2 op 24 punten en de top vijf werd volgemaakt door Team Limburg 1 met dus 28 punten.

Individueel werd de wedstrijd gewonnen in het E-vak door Patrick Broekhuizen met maar liefst 9675 gram. De tweede plek was voor de winnaar van het D-vak, Niels Evers met 7240 gram. De derde plek was voor David Visser die het C-vak won met 5760 gram. De vierde en vijfde plek waren voor de winnaars van vak A en B, Juul Slabbers en Collin Besseling met respectievelijk 5185 gram en 5125 gram als vangstgewicht.

 

Eindklasseringen

Bij de teams won dus het team van Limburg 1, bestaande uit John Savelkoul, Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Danny Flipsen en Thijs Lupse, dat de gehele Teamtopcompetitie aan de leiding heeft gestaan. De laatste dag leverde men iets van de voorsprong in maar nog steeds won men duidelijk en meer dan verdiend deze wedstrijd. Met in totaal 94 klassementspunten over de vier geviste wedstrijden zijn zij de terechte Kampioen van Nederland bij de Teams. Iedereen zal het daarover eens zijn.

De tweede plek was uiteindelijk voor het Maver Zammataro Team, met als Teamleden Patrick Broekhuizen, Peter Post, Bert Aufderhaar, Stefan Altena en Frans van Berkel, met in totaal 106 punten. De derde plek was er voor het Evezet/Maver Team, met als Teamleden Collin en Vasco Besseling, Jeffrey Bakkernes, Nico Bakkernes, Nick Eestermans en Wim Fuhler, met in totaal 109 klassementspunten. De vierde plek was er voor Team Tinca Tinca met ook 109 punten maar met een totaal vangstgewicht van rond de 95 kilo net enkele honderden grammen minder vangstgewicht (om nog maar eens over kleine verschillen te spreken). Op de vijfde plek eindigde het Team Floatanglers met 117 punten.

Een topprestatie van Juul Slabbers!

 

Juul Slabbers

Individueel won Juul Slabbers het eindklassement uiteindelijk met vier klassementspunten na de vakwinst van vandaag. Hij mag zich dit jaar Kampioen van Nederland noemen. Op de tweede plek eindigde Stefan Altena, die zijn al behaalde resultaten vandaag niet kon verbeteren, met vijf punten. De derde plek was tenslotte voor Dieter Friederichs die op zes punten bleef staan.

Al met al een ronduit prachtige Teamtopcompetitie met best leuke vangsten en een ongekend spannende strijd tot op het laatst. Reclame voor de wedstrijdvisserij en alles geheel ‘coronaproof’!