Vastgeroest in je visserij en behoefte aan nieuwe input? Nieuwe aassoorten, technieken, producten, etc? Houd de Beetsite in de gaten. Wekelijks bij ons een tiptop toptip van een specialist uit de witvis-, karper, zee- of roofvisscene. Dit keer van Sjoerd Beljaars van Sportvissersmagazine Beet-Rovers.

Genieten, het klinkt zo vanzelfsprekend, maar het kan in de huidige maatschappij van vliegen en rennen zo lastig zijn. Vissen kan de zaak eenvoudiger maken. Al helemaal in deze tijd van het jaar. De lente, de natuur ontwaakt en niets mooiers dan buiten vertoeven, liefst met een missie, vis vangen. Lukt dat niet? Ook geen probleem. Als je maar geniet.

Zonder vangsten al spannend genoeg allemaal!

Voor mijn zoontje is nu echt de leeftijd aangebroken dat hij uitermate vatbaar is voor het sportvisvirus. Ik dien het hem van harte toe. Ik ga echt niet halsstarrig de televisie, smartphones of tablets afzweren. Nergens voor nodig, maar toch fijn als hij daar een buitenactiviteit aan toe kan voegen.

Spanningsboog

Natuurlijk hebben we al eens gevist, maar dat met een spanningsboog van 10 seconden op 5 jarige leeftijd. Ging in dat tijdsbestek de dobber niet onder, dan begon hij al maden naar me te gooien. In een jaar tijd is er veel veranderd. Met name zijn concentratievermogen wat meteen ook meer vismogelijkheden bood.

Ook meteen een dubbele run. Blij dat Stijn er bij was!

Zo ben ik onlangs wezen karpervissen met hem. Van tevoren heb ik voorgevoerd en het daadwerkelijke vissen zouden we in de avondschemering doen. Het werd een avond om nooit te vergeten met de vangst van maar liefst 4 karpers. Bonus wat mij betreft. Sowieso het hele buitenzijn samen met hem was al genieten. Daar kan geen smartphone of tablet tegen op.

Priceless

Voorn

Daags erna hebben we weer gevist. Nu lekker basic weer in de tuin bij mijn ouders met een vaste stok van nog geen 4 meter en  doodeenvoudig brood als aas. Voorn na voorn, hij vond het geweldig en ik ook. We voerden bij met gekauwde stukken bood. Al snel leerde hij dat blankvoorns oranje ogen hebben, ruizers gele. Die gele vindt hij het mooist.

Voorn, zoveel hij er wilde.

Lekker even vissen met je kind, het klinkt makkelijker dan je denkt. Het heeft alles te maken met dat concentratievermogen; dat is nu eenmaal heel erg beperkt op jonge leeftijd. Zo zorgde ik er bij het karpervissen voor dat alles klaar stond, voordat ik zijn moeder belde om hem bij me af te zetten. Daarna was het een kwestie van wachten voor hem in de slaapzak op een stretcher met een zak chips.

“Zo zorgde ik er bij het karpervissen voor dat alles klaar stond, voordat ik zijn moeder belde om hem bij me af te zetten.”

Oh ja, vergeet vooral geen foto’s te maken van zo’n vissessie. Nu zijn het al leuke foto’s een jaar of tien later zijn ze onbetaalbaar.

Lees ook:

Tiptoptoptip zeelt-Gijs Kok

Tiptoptoptip karper-Richard Gans

Tiptoptoptip roofvis-Sander Paans