DE GELDERLANDER : Sportvisserij Oost-Nederland roept overheden op wateren niet vol te leggen met zonnepanelen. De vrees bestaat dat dit negatieve gevolgen gaat hebben voor het leven in regionale plassen en meren. ,,Als er straks niks meer groeit, hebben vissen er ook niets meer.’’

Hans Gels, directeur van Sportvisserij Oost-Nederland, heeft zijn waarschuwing bij tal van gemeenten neergelegd. Nu zij met provincies, waterschappen en netbeheerders werken aan energieplannen, moeten ze ervoor waken zomaar wateren vol te leggen met zonnepanelen, meent Gels.
Volgens hem moet er zo veel mogelijk gekeken worden naar het leggen van zonnepanelen op bestaande daken, zodat onder meer het water gespaard kan blijven van deze vorm van energieopwekking.

Nee, vissers worden nu nog niet massaal verbannen van hun stekjes door zonneprojecten, maar het is Gels er alles aan gelegen dit ook vooral zo te houden. Sportvisserij Oost-Nederland, met zeventig aangesloten hengelsportverenigingen en zeventigduizend leden, wil dan ook met de overheden en andere organisaties meedenken.

Lees het volledige artikel: De Gelderlander