De Stichting Gratis Weggeefhoek Hengelsport (GWHS) is gericht op mensen die minder te besteden hebben of onder bewind staan en die vissen als hobby hebben. De stichting is ontstaan vanuit een vriendengroep van acht sportvissers.

Er zijn de afgelopen tijd al heel veel mensen blij gemaakt...

Er zijn de afgelopen tijd al heel veel mensen blij gemaakt…

Sponsoring

De GWHS verloot vismateriaal aan de mensen uit de doelgroep, zodat ook zij weer kunnen gaan vissen. Dit doen de mensen achter de stichting geheel vrijwillig. Het hele jaar door worden de gewonnen pakketten door heel Nederland en België verstuurd. GWHS draait volledig op sponsoring van particulieren en hengelsportzaken.

Armoede

In Nederland hebben we vooral te maken met individuele armoede. Individuele armoede betekent dat niet het hele land in armoede is, maar slechts een gedeelte van de bevolking. Het gaat om in totaal 8,2 procent van alle huishoudens in Nederland.

Het hele jaar door worden de gewonnen pakketten door heel Nederland en België verstuurd. GWHS draait volledig op sponsoring van particulieren en hengelsportzaken.

GWHS

De Stichting GWHS probeert continu nieuwe sponsors te werven om de voorraad aan vismateriaal voor de minderbedeelde vissers op peil te houden. Wie een bijdrage wil leveren of overbodige hengelsportmaterialen wil inbrengen, kan contact opnemen. Op Facebook kun je lid worden van de twee besloten groepen GWHS Vissers en GWHS Gratis Weggeefhoek Hengelsport Spullen. Klik hier om er naartoe te gaan.

Op Facebook kun je lid worden van de twee besloten groepen GWHS Vissers en GWHS Gratis Weggeefhoek Hengelsport Spullen.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/genomineerden-waterinnovatieprijs/
https://beet.nl/met-boot-dusseldorf-het-nieuwe-beursdecennium/
https://beet.nl/fotoverslag-visdag-met-kinderen-van-scouting-menno-simonz-ijmuiden/