Garmin introduceerde onlangs de Striker Cast, een werpbare fishfinder die draadloos sonarbeelden naar een smartphone of tablet stuurt. De gebruiker ziet de vissen en de bodemstructuur zeer duidelijk in beeld op de gratis Striker Cast app, die compatibel is met zowel Apple als Android apparaten. Hij is verkrijgbaar in twee versies: met GPS en zonder GPS.

Garmin Striker Cast: vis vinden op je smartphone…

 

Licht van gewicht

De Striker Cast is gemakkelijk te gebruiken. Hij is licht van gewicht (75 gram) met de afmetingen 75,8 x 75,5 x 57,87 mm. Hij kan eenvoudig aan een hengel worden vastgemaakt. De Striker Cast wordt automatisch ingeschakeld wanneer hij in het water drijft en schakelt uit wanneer hij uit het water is. Hij is robuust van ontwerp en beschikt over een interne, USB-oplaadbare batterij die meer dan 10 uur kan meegaan tot de volgende oplaadbeurt. De fishfinder werkt op de 260 of 455 kHz frequenties. Hij zendt gegevens door over dieptes van (minder dan) 0,6 tot 45 meter.

De werpbare Garmin fishfinder: mét (blauw) of zonder (wit) GPS…

Voor zoet én zout water…

 

Kaarten maken

De Striker Cast is ook beschikbaar met ingebouwde GPS waardoor vissers direct hun eigen kaarten kunnen maken met 30 cm-contouren. Daarnaast kun je die geweldige visplek onthouden door gebruik te maken van Quickdraw Contours software, een gratis, eenvoudig te gebruiken tool waarmee je direct gepersonaliseerde HD-kaarten kunt maken. De verzamelde gegevens kunnen worden opgeslagen in de Striker Cast app en vissers kunnen de verzamelde Quickdraw Contours gegevens en die van andere gebruikers uit Garmin’s Quickdraw Community uploaden, downloaden of inzien.

Er zijn twee versies. De Striker Cast met GPS met een adviesprijs van €199 en de Striker Cast zonder GPS, met een adviesprijs van €149. Klik hier voor meer informatie.

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.