De crew van BlacktipH staat vaak garant voor spectaculaire beelden van hun vissessies. Dat gebeurt natuurlijk op zijn Amerikaans met veel gejoel en high fives, maar de vissoorten die Josh, Austin and Steve bevissen, laten ons wel vaak likkebaarden. Zeker in deze video, waar ze achter de prachtige en sterke Redfish aangaan, en ondertussen nog wat Cobia’s vangen.

Zullen we dan eerst maar een Cobia vangen? Is goed hoor…

 

Red Drum

Tja, als er in onze dromen een paar van die vissoorten in onze rivieren of de Noordzee uitgezet mochten worden, dan zit de Redfish of Red Drum (Sciaenops ocellatus) daar zeker bij. De heren van BlacktipH krijgen het in deze videobeelden (vanuit hun drone) zelfs voor elkaar om een enorme school van misschien wel 10.000 exemplaren te filmen. En om daar een popper, oppervlakteplug of shad tussen te gooien, was natuurlijk niet te veel gevraagd.

Twee tegelijk in het schepnet? Nou vooruit, nog een derde erbij voor op de foto…

 

Cobia

Decor van dit alles was Chesapeake Bay in de staat Virginia aan de oostkust van de USA, om eerst wat Cobia (Rachycentron canadum) te vangen, waarna de boot koers zet naar de open oceaan om de scholen Redfish op te sporen. Dat lukt ze wonderwel, en dat maakte het vangen van meerdere exemplaren mogelijk, waaronder een enorme vis van meer dan 50 lbs…

 

Klik hieronder om de video te bekijken.