Het totaal aantal deelnemers vandaag kwam op 25 man, waarvan er 13 op de steigers plaats namen en de overige 12 op de wal met de feeder. 4 kleinere vakken werden er gemaakt, zodat er aardig wat eind-/pouleprijzen verdeeld konden worden.

 

 

Om 9 uur ging de wedstrijd van start en op de steigers werden direct de eerste voorns buit gemaakt. Vooral in het eerste uur van de wedstrijd waren het vooral de dikke voorns die de dobbers onder trokken. Daarna werd het wat rustiger.

In de feedervakken liep het een stuk moeizamer en vooral op de voorzijde was het heeeel taai! Aan de ijsselzijde waren het de feederaars die richting de Ijssel zaten die wel wat mooie vis wisten te vangen. Met name mooie voorns en brasem werd hier gevangen.

 

 

Zo halverwege de wedstrijd trokken op de steigers de vangsten ineens weer aan…en was de kleine voorn massaal neergestreken op de voerstekken. Continue bijvoeren met casters en hennep was erg belangrijk, want dit hield de vis goed aan de praat! Iedereen zat hier leuk te vangen en het tempo en maatje voorn zou de doorslag moeten geven…maar spannend was het in ieder geval.

Vanuit het feedervak aan de voorzijde werd door diverse deelnemers al de handdoek voortijdig in de ring gegooid en kwamen even kijken op de steigers. Enigszins verlekkerd keken ze toe hoe de ene na de andere voorn werd gevangen, terwijl ze zelf geen beet zagen.

 

 

In het feedervak aan de ijsselzijde was de strijd nog niet gestreden, want kwam nog regelmatig vis aan wal en één dikke meer of minder maakt dan een groot verschil. Om 2 uur is het weer zover en wordt afgeblazen, voor de één een verlichting…de ander had nog wel ff willen doorgaan. De wegers doen hun werk en zien dat de gewichten elkaar niet veel ontlopen

 

 

Hieronder de totale uitslag:

Vak A )            Jachthaven ijsselzijde (oude stuk)

1 T. v/d Veght              7.580   
2 R.Rademaker            5.300
3 J.Strampel                3.100
4 Warmelink                0
5 S.Neslo                     0
6 A.Göksen                 0

 

 

Vak B )            Jachthaven voorzijde (oude stuk)

1 A.Strampel               1.500
2 W.Grooten                0
3 M.Ooms                   0
4 J.Brouwer                 0
5 J.Nijland                   0
6 G.de Jong                 0

 

 

Vak C ) Op de steigers

1 M.Kroes                   7.500   
2 W.Denekamp            7.250
3 J.Pellen                    6.680
4 H.v Til                      6.380
5 G.Kikkert                 6.180
6 T.ter Beek                 5.910

7 H.Ligtenberg             5.830

 

 

Vak D ) Op de steigers

1 J.Dannenberg            5.680
2 S.Haverkate              5.000
3 R.Gerritsen               4.040
4 A.ter Braak               3.850
5 A.van Heerde            3.700
6 A.Voortman              0

 

 

Volgende de rest van deze winterserie zijn ook vergunningen voor de steigers aangevraagd, dus deelnemers kunnen zelf kiezen waar ze willen vissen. Verzoek is om dit bij opgave gelijk aan te geven, zodat rekening kan worden gehouden bij de organisatie. De volgende wedstrijd staat gepland op 17 december, deelnemers kunnen zich nog tot 10 december opgeven bij Tim ter Beek 06-20342641

 

Namens het wedstrijdsecretariaat bedankt en tot de volgende keer

 

HSV De Stokvissen