JAN VAN SCHENDEL – De Team Topcompetities worden afgewerkt in complete weekends. Er wordt dus zowel op de zaterdag als op de zondag een wedstrijd gevist op hetzelfde parkoers van hetzelfde water. Op dezelfde manier dus als bij alle Internationale Kampioenschappen. Na de eerste visrijke wedstrijd waren de verwachtingen voor vandaag hoog gespannen op de tweede dag.

Op visrijke wateren zie je heel vaak dat er op de zondagen nog meer vis wordt gevangen dan op de zaterdagen en zeker op dit parcours van het Noord Hollands Kanaal gebeurt dit vaak. Dit parkoers stelt bijna nooit teleur.

Gemiddeld waren de vangsten dan ook zeker nog beter dan op de dag ervoor en dat zorgde voor een werkelijk prachtige wedstrijd. Wat kan wedstrijdvissen toch mooi zijn soms! Zondag was het echt reclame voor onze sport.

Succes van regiocoaches

Het is echt goed te zien dat het niveau van de deelnemers bij deze wedstrijden met het jaar omhoog gaat. Dat moet met name ook mooi zijn om te zien voor de verschillende regiocoaches die heel hard werken hiervoor.

In bijna iedere hengelsportfederatie heeft men inmiddels een groep jonge vissers om zich heen verzameld waarmee men aan het werk is. Meestal zijn de regiocoaches mensen met zelf een hoop wedstrijdervaring en zo wordt automatisch alle kennis overgebracht. Dat systeem gaat nog veel meer vruchten afwerpen, dat kan niet anders.

De individuele winnaars

De wedstrijd werd vandaag gewonnen door Twan Swart die in het D-vak met 27.105 gram het hoogste vangstgewicht bij elkaar wist te vangen. Dat was net teveel voor Anja Groot die het B-vak won met 24.555 gram. Zowel Anja als Twan wisten op beide dagen hun vak te winnen dus een beter begin van deze competitie kan niet. De derde plek was voor Mandy Swart, de tweelingzus van Twan, die het C-vak wist te winnen met precies 17 kilo.

Twan en Mandy, hier op snake lake te Nijkerk, hielen ook huis aan de oevers van het NH-kanaal.

Team Turbo op stoom!

Bij de Teams was, na hun dagoverwinning van de eerste dag, ook nu weer de dagoverwinning voor Team Turbo. Nu behaalde dit team zelfs met 11 klassementspunten nog een puntje minder dan op de eerste dag. Team MidWest Nederland 2 viste vandaag een geweldige wedstrijd en met slechts 13 punten werden zij tweede voor Jeugdteam Federatie Midden Nederland dat met 16 klassementspunten als derde finishte.

Wat nu?

Na dit eerste weekend volgt er nog een tweede weekend met twee wedstrijden in het Beukerskanaal bij Steenwijk. Daar gaan alle beslissingen voor het eindklassement dus vallen.

Let op! De hier gepubliceerde uitslagen zijn officieus. De officiële uitslagen door Sportvisserij Nederland op hun website geplaatst.