Handschoenen aan bij het vissen; het zal altijd wel een discussie blijven. Voor de passieve sportvisser is het vaak geen probleem om handschoenen te dragen wanneer je eens in de 10 of 30 minuten je hengel moet binnenhalen, maar de actieve (spin)visser stelt hoge eisen aan handschoenen. Het merk Geoff Anderson heeft hiervoor een goed compromis voorhanden…

Vissen in weer en wind met Geoff Anderson kleding…

 

Merino wol

De TechnicalMerino handschoenen die Geoff Anderson op de markt brengt zijn niet te dik en bovendien naar keuze mét of zonder vingertoppen. Met de versie zónder de vingertoppen blijf je het gevoel met de hengel en de molen behouden. Een tweede belangrijk punt is de grip op je hengel in de palm van de hand. Op deze plek hebben de TechnicalMerino handschoenen rubber anti-slip punten. Je houdt hiermee perfecte grip en controle op de hengel.

Ook mét beschermde vingertoppen…

 

Patenten

De samenstelling met 96% merino wol zorgt ervoor dat je handen zeer goed warm blijven en zweet opnemen. Ze nemen 10x zoveel zweet op als synthetische vezels, aldus Geoff Anderson.  Merino wol is zelfregulerend qua temperatuur. Je kunt deze handschoenen dus het gehele jaar door dragen als je zou willen. Het Deense kwaliteitsmerk gebruikt diverse patenten en certificeringen bij de fabricage van haar producten, zodat namaak niet gemakkelijk is. Bij deze TechnicalMerino Fingerless Gloves zijn dat onder meer Woolmark, Oeko-Tex en ISO 9001 certificering.

Meer weten? Klik hier voor de website.

Genoeg grip op de hengel en de molen…