De wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland wenst alle sportvissers en hun familieleden de beste wensen en een voorspoedig, visrijk maar bovenal gezond 2017.

Bij het uitzetten s ’morgens troffen we dichte mist maar temperatuur boven nul, nauwelijks wind, een watertje als een biljartlaken. Parcours uitzetten en wachten op de deelnemers. Allereerst elkaar de beste wensen toewensen, wat dollen, de stemming zit er goed in. Loten en op weg naar de stekken, het is nog aardedonker een hoofdlampje kan dan niet ontbreken.

 

Rustig de stek opbouwen en een uur later gaat de toeter, het schemert op dat moment zelfs nog een beetje.  Vol goede moed gaat een ieder aan de slag, de een met enkel de feeder, de ander enkel de vaste stok en een aantal met beide en sommige ook nog een kantstok erbij. Veel voer, weinig voer, mat de hand en ballen of zorgvuldig cuppen ieder maakt zijn eigen keus. Aas zetten of juist niet, sommigen gokken dat de vis gaat lopen en zetten aardig wat aas, terwijl de ander weer kiest voor voer zo schraal mogelijk. 

Het eerste uur blijft het verdacht stil, niemand weet een visje te vangen.  Cor ziet zijn dobber wel verdwijnen, een rivierkreeft, maar die tellen niet. De eerste gaan al lopen, even bijpraten en hopen op een loopvis bij terugkomst. Ook het tweede uur blijft het angstvallig stil, opnieuw parcours vol nullen. Netten worden al uit het water gehaald, bijgeloof of geen enkel vertrouwen dat er nog iets gaat komen. Het derde uur loopt Harrij van Dessel zijn pen weg, aanslaan en hangen. Nu zorgvuldig drillen wat een vis is vandaag goud waard. En hoppa in het netje een dikke platte. Velen krijgen weer hoop en proberen het kunstje van Harrij te herhalen. Op staart krijgt Toon Colonello een mooie beet, maar met zijn handen in zijn zakken voor de kou is hij net te laat. De overige vissers zien niets. Velen proberen tegen de kant een baarsje te verleiden. Het is Gert Lute op de kopstek die vlak voor tijd een minuscuul stekelbaarsje weet te vangen, ook voor hem is de nul weg. 

Om 12 uur klinkt voor vele de toeter als een soort verlossing. De weegploeg heeft slechts Harrij te wegen, het visje van Gert is zo klein dat kan zeker niet gewogen worden. Het is Harrij van Dessel die vandaag de wedstrijd weet te winnen met slechts een forse brasem van 1. 400 gram, tweede eindigt Gert Lute. In het B-vak weet geen enkele deelnemer een vis te vangen. Een pracht visochtend met heel teleurstellende vangsten. Zelf sloot ik het jaar af in de haven van Schagen met precies 200 voorns dan is nu het jaar starten met een blank wel een domper. We denken maar zo het kan bij de meeste de volgende keer enkel beter gaan.

Uitslag 5e wedstrijd wintercompetitie

Vak A
1. Harrij van Dessel 1.400 gram 1 vis 15 punten
2. Gert Lute        5 gram 1 vis   1 punt
Overige deelnemers geen vis.

Vak B
Geen van de deelnemers vis.

 

 

Na 5 wedstrijden blijft Sjaak Veldt aan de leiding, op de voet gevolgd door Teun Kanon. Door zijn eerste plaats vandaag weet Harrij van Dessel zich in de top 5 te vissen.

Tussenstand wintercompetitie Hsv Kennemerland na 5 wedstrijden minus 2 slechtste resultaten.

1 Sjaak Veldt 213 Vangstpunten 4 Klassementspunten
2 Teun Kanon 100 Vangstpunten 4 Klassementspunten
3 Nico Schouws 191 Vangstpunten 5 Klassementspunten
4 Cor Martens 237 Vangstpunten 6 Klassementspunten
5 Harry van Dessel 64 Vangstpunten 7 Klassementspunten
6 Jeroen Storck 139 Vangstpunten 9 Klassementspunten
7 Theo Breedijk 104 Vangstpunten 9 Klassementspunten
8 Tom Moolevliet 103 Vangstpunten 9 Klassementspunten
9 Gert Lute 55 Vangstpunten 12 Klassementspunten
10 Dolf Rijs 98 Vangstpunten 16 Klassementspunten
11 Daan van der Venne 61 Vangstpunten 16 Klassementspunten
12 Alfred van Wersch 61 Vangstpunten 16 Klassementspunten
13 Andre van Pel 47 Vangstpunten 17 Klassementspunten
14 Toon Colonello 34 Vangstpunten 19 Klassementspunten
15 Bert Jansen 10 Vangstpunten 24 Klassementspunten
16 Juan Cabrera 1 Vangstpunten 24 Klassementspunten