Wat meer dan 20 jaar geleden als een hobby begon voor Jan en Debby Tinnemans, groeide uit tot de bouw van een reeks solide aluminium boten die inzetbaar zijn voor vele doeleinden. De high-end Tinn-Silver visboten zijn inmiddels een begrip onder sportvissers. Een Nederlands fabricaat dat tot op de centimeter op maat wordt geleverd.

Een indrukwekkende line-up.

Wat goed is komt snel. De robuuste aluminium boten waren nog niet gesignaleerd, of ze vielen direct op door hun onberispelijke kwaliteit en het vakmanschap waarmee deze werden gebouwd. Hierdoor kwamen ze in beeld als bijboot voor binnenvaartschepen, als boot voor overheidsinstanties zoals brandweer en reddingsdiensten, maar ook als visboot!

 

Twee passies samen

En bij dat laatste zijn we aan het juiste adres bij Tinn-Silver directeur Jan Tinnemans. “Het mooiste is toch twee van mijn grootste passies te kunnen combineren”, aldus Jan. Inderdaad twee, want naast professioneel botenbouwer is hij ook een gepassioneerd visser. Een sportvisser bovendien met een breed vizier, zowel qua vissoorten (tonijn, karper, snoekbaars, forel, meerval) als qua visgebieden. Zo viste hij met zijn eigenbouw boten al in Ierland, op de Middellandse Zee, maar ook op de vlakbij gelegen Maas.

Onderhoudsarm

Door zijn eigen passie voor het vissen en de jarenlange ervaring in de ontwikkeling en productie van aluminium visboten, slaagt hij erin om voor élk type visser een ideale visboot te bouwen. Wat alle Tinn-Silver boten gemeen hebben is de dubbele zelflozende bodem en het 4-5 mm zeewaterbestendig aluminium als onderhoudsarm en duurzaam bouwmateriaal. Maar voor de rest is geen enkele Tinn-Silver dezelfde. De afmetingen van de modellen variëren van 3 meter tot 10 meter lengte en meer.  Verschillende opties, zoals hengelhouders, GPS-fishfinder, tent en livewells zijn allemaal mogelijk,  waardoor een Tinn-Silver visboot zonder overdrijven ‘custom built’ genoemd mag worden, gemaakt in eigen productiehal, vanuit de passie voor de hengelsport en botenbouw!

Tinn-Silver is onderdeel van Tinnemans Floating Solutions, Industrieweg 16 in Maasbracht. Klik hier voor meer info.