Met de actuele belangstelling voor de prachtige jeugdactie van Mercury & Beet magazine rondom de Mercury Young Generation Fishing Contest, waarbij kinderen tussen 13 en 18 jaar zich kunnen aanmelden om met Mercury prostaffers een roofviswedstrijd mee te vissen, is het leuk om hier eens wat aandacht aan te schenken. Hoe houden we de jeugd betrokken bij het roofvissen?

Stephen Neil: zorg dat ze vis vangen…

Een mooi filmpje en blog komt van de hand van Stephen Neil. Deze Amerikaanse visgids in Alaska en Mercury prostaffer, weet als geen ander om kinderen voor de sport warm te krijgen én houden.

Lekker actief ‘buiten spelen’… 

 

Veilig

Ook Stephen kreeg de afgelopen lockdown en Covid-19 tijd veel vragen van ouders die in het vissen een goede mogelijkheid zagen om veilig aan buitenactiviteiten te doen. Natuurlijk is een goede begeleiding daarbij onontbeerlijk, zeker waar het de veiligheid betreft met reddingsvesten etcetera.

================

Schrijf je in voor de roofviswedstrijd!

Ben jij tussen de 13 en 18 jaar en heb je altijd al een keer een echte roofviswedstrijd willen vissen? Dan is dit je kans! Mercury Marine organiseert in samenwerking met Beet-sportvissersmagazine speciaal voor de jeugd in september de Mercury Young Generation Fishing Contest. Je vist dan samen met een van de Mercury prostaffers deze wedstrijd. Het mooie van dit jeugdevent is dat het helemaal gratis is! KLIK HIER om je in te schrijven!

================

Een goede begeleiding en vis vangen…

 

Worm of kunstaas

Een ander belangrijk punt is natuurlijk altijd het vangen van vis. Wanneer er niks gevangen wordt, neemt de belangstelling meteen af. Begin daarom simpel, bijvoorbeeld met een dobber en worm, waarbij je ook andere vis kunt vangen naast roofvis. Daarna kun je langzaam opbouwen en ook het vissen met kunstaas gaan introduceren. Er zijn natuurlijk verschillen tussen de USA en Europa. Zo is er natuurlijk niets op tegen om te starten met kunstaas, zeker als je er voor zorgt dat er gevangen kan worden.

Meer weten? Stephen vertelt erover in deze blog. En hieronder kun je een filmpje bekijken over zijn aanbevelingen om met kinderen te gaan roofvissen.