Na de eerste wedstrijd van deze Topcompetitie van de dag ervoor was er de dag erna, op zondag 20 september, voor de deelnemers meteen de volgende wedstrijd langs hetzelfde parkoers. De vangsten van de eerste dag vielen niet mee en hadden veel vissers en teams verrast. Nu was het bijzonder interessant om te zien hoe men daar op deze tweede wedstrijddag op ging reageren.

Op dag 2 waren de grotere vissen dichterbij…

Meer vissen

In ieder geval waren de omstandigheden zowat identiek als de dag ervoor. Ook was nu iedere visplek aangevoerd de dag ervoor en het zou zo maar kunnen dat er wat meer vissen op de stekken gearriveerd waren. Maar was dat ook werkelijk wel zo? Een goede teamtactiek was dus best moeilijk te bepalen.

Bij het begin van deze tweede wedstrijddag was nog maar eens perfect te zien hoe snel dingen kunnen veranderen in onze sport. In het A, B en C-vak waren op de eerste wedstrijddag hooguit enkele vissen gevangen die 500 gram wogen of meer. Nu zag je op dezelfde visplekken overal meteen dat soort zwaardere vissen gehaakt worden en ook werden al snel enkele brasems gevangen die de dag ervoor vrijwel niemand daar gezien had.

Met name in het eerste gedeelte van de wedstrijd werd er gewoon overal veel beter gevangen dan de dag ervoor. Misschien met uitzondering van het beste vak van de dag ervoor, het E-vak. De vangsten bestonden net als tijdens de eerste wedstrijd vooral uit voorns en blieken. Hier en daar werden ook enkele flinke baarzen gevangen. Het was wel opvallend dat er deze zondag dus ook regelmatig brasems werden gehaakt die natuurlijk heel belangrijk waren voor een goed resultaat.

Zelfde mooie weer…

Tinca tinca

In de teamklassering waren de verschillen vandaag miniem met maar zes klassementspunten verschil tussen de eerste zes teams! De dag werd gewonnen door Team Tinca Tinca, bestaande uit Anja Groot, Ramon Ansing, Stefan Hooyman, Ramon Pasmans en Sjors Milder, met in totaal 24 klassementspunten. Tweede team vandaag was het Evezet/Maver Team met 26 klassementspunten en de derde plaats was voor het Colmic/Bokoi Team met 27 klassementspunten.

Individueel was de dagoverwinning voor Jesse Averdijk die in het C-vak 13435 gram bij elkaar wist te vangen. De 12060 gram die Stefan Altena ving in het B-vak bracht hem op de tweede plaats. Als derde eindigde de vakwinnaar van het E-vak, Bas van Schie, met een vangstgewicht van 9630 gram,  voor Anja Groot (vakwinnares D-vak met 9105 gram) en Ruud Stylaart (winnaar A-vak met 6130 gram).

Stefan Altena

Al met al een prima eerste Topcompetitie weekend waarbij Team Limburg 1 een redelijk gaatje wist te slaan met de rest van de teams op met name de eerste wedstrijddag. Er moeten echter nog vier wedstrijden worden gevist dus nog niets is beslist. Voor het individuele klassement geldt natuurlijk precies hetzelfde. Niemand behaalde een perfecte score dit weekend. De eerste ‘slag’ is voor Stefan Altena die aan de leiding gaat met 3 klassementspunten voor Ruud Stylaart die ook op 3 klassementspunten staat maar iets minder vangstgewicht heeft.

Alle hier vermelde uitslagen zijn officieus. Voor de officiële uitslagen kun je kijken op de website van Sportvisserij Nederland.