Zeevissen bestaat voor een deel uit het smijten met zware hengels en zwaar lood, maar deels ook uit verfijnde visserij met lichtere strandhengels en beachfeeders. Daarbij passen andere molens dan je bij de zwaardere hengels gewend bent. Een perfecte strandmolen voor het lichte werk wordt gemaakt door Trabucco.

 

Ondiepe aluminium spoel (links) en diepere reservespoel (rechts).

Castforce CX 8000

De naam van deze zoutwaterbestendige molen is Castforce CX 8000. Deze Castforce kent enkele grote voordelen. Hij weegt slechts rond de 522 gram, en haalt bij één slingeromwenteling toch 100 cm lijn binnen. Daarnaast wordt er een eersteklas (diepere) reservespoel bijgeleverd die net als de lichte maar sterke hoofdspoel van ‘aerospeace grade’ aluminium is gemaakt.

Beachfeeders

De carbon body en rotor dragen enorm bij aan de stijfheid en de gewichtsbesparing op deze alleszins betaalbare molen, die is voorzien van 9 gesealde rvs kogellagers; een slow oscillation systeem, een fijne greep op de ‘soft touch’ slingerknop  en een gear-ratio van 4.6:1.  Zoals gezegd ideaal voor zeevissers die geen zware molen willen, maar toch de specificaties eisen van een klassemolen, en natuurlijk perfect passend bij lichtere 100-150-grams hengels, beachfeeders of strandhengels voor de jeugd.

Trabucco wordt verdeeld door Arca. Vraag ernaar bij de hengelsportwinkel!

Weegt slechts 522 gram…