Pellet feeders zijn nog geen gemeengoed bij de witvissers, maar dat is onterecht. Deze – meestal kleine – voerkorfjes hebben in bepaalde omstandigheden echt voordelen. Ook Trabucco kent een mooie Aero/Aertek pelletfeeder die in een inline versie en een ‘elasticated’ versie uitkomt…

Voor schuwe vissen en moeilijke omstandigheden…

 

In 24 en 35 grams

De Aero Specialist pellet feeder van Trabucco verschijnt in twee uitvoeringen; een 24 en een 35 grams model. Zoals gezegd heeft elk van deze gewichten een inline en een elasticated uitvoering. Volgens Trabucco heeft de pelletfeeder als voordeel dat je in moeilijke omstandigheden toch vis kunt vangen zonder de vis te overvoeren.

Dat is ook de reden dat je kleine micro pellets kunt aanbieden in deze Aero Specialist, waardoor je de vis niet overvoert. Er worden drie specifieke omstandigheden genoemd:

  • In de laatste moeilijke fase van een wedstrijd
  • In de winter
  • In sterk dressuurwater

Extra voordeel

In elk van deze genoemde situaties kun je de voorzichtige vissen klein aas en voer voorleggen met een kleine haak en een kleine diameter onderlijn. De elasticated versie van de Aero geeft bij dat laatste aspect nog eens extra voordeel.

Deze Aero van Trabucco wordt verdeeld door Arca.