De wat oudere vliegvissers kennen zeker en vast Lee & Joan Wullf, de legendarische Amerikaanse vliegvisiconen die jaren terug de Triangle Taper vliegenlijnen ontwikkeld hebben. Door de jaren heen nog altijd vliegenlijnen die in de top vijf mogen staan en de laatste jaren flink uitgebreid zijn met verschillende types vliegenlijnen, lees voor zoet- en zoutwater, van super drijvend tot snel zinkend.

Een absolute topper is zonder meer de Triangle Taper Plus serie verkrijgbaar van lijnklasse #2 tot 9. Vooral de reservoirvissers die afstand willen halen, kunnen met de TTP 7, 8 of 9 hun lol niet op. De korte (ongeveer 11 meter) fronttaper gevolgd door een aflopende (2 meter) rear taper en een (3 meter) handling line (waarbij de juiste lengte aan lijn buiten het topoog is die je nodig hebt om de dubbele strip perfect te kunnen uitvoeren) laat de TTP wegknallen als een raket. De running line van ongeveer 12 meter (is wel wat aan de korte kant) brengt de totale lengte op 27 meters. Voor super casters misschien wat kort, maar reken daarbij een leader van 4, 5 of 6 meter en nog enkele meters backing en je komt al aardig in de buurt van de 35 meter en wie kan dit casten?

Vooraan is de vliegenlijn voorzien van een leaderloop en geeft een TRI-D markering de lijnklassecodering aan.

Vooraan is de vliegenlijn voorzien van een leaderloop en geeft een TRI-D markering de lijnklassecodering aan.

Verder heeft de lijn een super gladde J3 coating meegekregen, wat de snelheid bij het werpen opvoert en het drijfvermogen voor de floaters verhoogt. Voor alle specificaties http://www.royalwulff.com/. Gezien bij https://www.elbi.nl/index.php.

Guido Vinck