Op zondag 30 oktober organiseerde Peter Krijgsman een koppelwedstrijd aan het Noordhollands Kanaal. Normaliter de datum van de beruchte Bedrijvenviswedstrijd op hetzelfde parcours. Een week eerder was er de voorselectie van het Clubkampioenschap gevist, toen waren op enkele uitschieters de vangsten rond uit slecht. Peter had toch voor hetzelfde parcours gekozen, nummers op 40 meter, een gemiste kans met zoveel water had dat makkelijk het dubbele gekund. We willen nu eenmaal graag vis vangen. Er werd geloot bij de Latuco om 7.30 uur en de start was pas om 9.30 uur, te veel tijd om op te bouwen. 

 

Zelf was ik bang dat door de keuze van het stuk parcours en de beperkte onderlinge afstand de kop maar vooral de staartnummers eruit zouden komen vandaag. Helaas werd dit helemaal bewaarheid. Vissers midden in het parcours kwamen er vandaag niet aan te pas. Op die stekken kon je doen wat je wilde, maar de vis tot azen krijgen was schier onmogelijk.  Veel deelnemers kregen na een uurtje vissen pas hun eerste aanbeet. De meeste koppels kozen voor zowel de stok als de feeder. Een goede verkeerde tactiek, alleen moet de vis dan wel op de stok gaan “lopen”. Met name dat laatste gebeurde niet echt. Met de stok ving je wat baarsjes en dan was het wel afgelopen.  Op de middenstekken bleef het daar ook bij. Van onze vereniging deed Hendrik Delbrugge samen met Peter Krijgsman het uitstekend, samen behaalde ze een mooi 4e plaats. Hiermee was Hendrik de hoogst geëindigde deelnemer van onze vereniging. Dolf Rijs en Nico Schouws probeerden van alles, maar het lukte niet. Zij werden tiende. Nog minder verging het Jeroen Storck en Ton van den Nieuwboer met nog geen kilo werden zij dertiende. Ook Siem Hoope deed mee, maar aan de uitslag te zien bleef het net bij hem droog.
Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, voor vijf uur vissen met twee man waren de vangsten ronduit teleurstellend. De dank gaat uit naar Peter Krijgsman voor de organisatie.

 

Uitslag koppel Noordhollandskanaal:
 1E     Cor Kraai  Ruud Slijlaart                                     12490 gram
2E     Dave Martins  Reinpal                                          8500
3E      Nico  Cox    Wim  Mensen                                    8210
4E     Peter  Krijgsman   Hendrik  Delbrugge              6900
5E     Ad  Schimmel   Ed v/d Pol                                    6950
6E     Marcel    Burgmans    Pascal  v/d  Dervenne    4170
7E       Ron van Oven    Cor Rietdijk                                3360
8E     Hans  Snip   Koos  Snip                                         2540
9E     Ton  Post     Wim v/d Heiden                              2520
10E   Dolf  Rijs     Nico  Schouws                                  2320
11E   Simon  v/d  Kolk      Jan  Renes                           1600
12E   Geerd  Jacobs      Edwin  Timmer                       1350
13E   Ton van  Nieuwboer     Jeroen  Storck                960
14E   Hans  Overgaag       Rob Kleian                            480

 

 

 

De tweede de Visvisser (Joop Derksen) koppel aan de Zaan

Op zondag 6 november organiseerde Visvisser (Joop Derksen) een koppelwedstrijd aan de Zaan. Door de aanwezigheid van een tweetal flinke binnenvaart schepen en het vermijden van de kerstverlichting, die er het hele jaar hangt konden de stek slechts op krap 20 meter worden uitgezet. Erg krap vond ik persoonlijk, achter de kerstverlichting zitten superstekken die werden nu niet gebruikt. Maar het leven is keuzes maken en wie zelf niet organiseert moet niet zeuren. Loten om half negen en tien uur strat van de wedstrijd. De regen kwam gelijk na de start met bakken uit de hemel en op wat droge momenten na bleef het gieten. In de Zaan stond een pittig stroompje vandaag, alvast een goed teken. De koppels kwamen vandaag werkelijk uit heel Nederland, zo zag ik een koppel uit Limburg maar ook een uit Groningen.

 

Zelf was ik bang net als een week geleden dat door de keuze van het stuk parcours en de beperkte onderlinge afstand de staart maar vooral de kopnummers eruit zouden komen vandaag. Ook vandaag werd dit weer bewaarheid, met dit geluk dat we nu een kopnummer hadden geloot. Al blijf ik erbij liever strijdend ten onder te gaan op een stuk parcours waar de kop- en staartstekken er minder goed uitkomen. De Zaan blijft een schitterend stuk water waar normaliter een knap netje vis te vangen valt. Vandaag was het andere koek en werd het werken om wat te vangen, waarbij grote baarzen je soms aan wat gewicht moesten helpen. Door de twee grote boten waren er duidelijk een tweetal vakken. In het A-vak zat ik samen met Hendrik Moolevliet op de kop. De eerste twee uur bleef het stil, de volgende drie uur wisten we wel wat vis te vangen maar wild was het zeker niet. Onze vangst van bijna 6 kilo was echter ruim voldoende om het vak te winnen. Onze buren hielden het vlak voor tijd gezien, slechts een zwartbekgrondel was hun deel. Scheelde wel een korf op mijn verre stek, de buurman week nogal vaak uit met gooien. De vissers op stek 3 wisten ieder een vis te vangen, wat een drama. Stek 4 en 5 scoorden zelfs een blank. Op nummer 10 het staartnummer van het A-vak wist Cor Kraay samen met  Ron Stijlaart nog wat vis te vangen. In het ander vak was het ook het best bij de kop- en staartnummers. Nummer 11 het kopnummer van het B-vak zaten de winnaars van vandaag W. Hermsen en W.Passier met bijna 14 kilo, hun buren onze verenigingsvissers Willem van Tol en Siem Hoope werden keurig tweede met bijna 13 kilo en op staart zat het koppel Raymond Assing en Kamminga die de derde plaats opeisten. Net als een week hiervoor aan het Noordhollandskanaal was goed loten een goed resultaat. Toch jammer, want je gunt ieder op het parcours een net vol vis. Misschien was het nog te warm voor de Zaan, juist in de winetr verzameld de vis zich volop in de Zaanbocht. Misschien maar een herkansing plannen in januari.

Toch een leuke wedstrijd in een schitterend water, met voor een vijf uurs koppel droevige resultaten. De dank gaat uit naar Joop Derksen voor de organisatie.

 

 

Vak A
1. Hendrik Moolevliet en Nico Schouws 5.707 gram
2. Cor Kraay en Ron Stijlaart 2.891 gram
3. E. de Groot en O. Poulsen 1.893 gram
4. Kaylee Goedhart en Roel Reuvers 1.282 gram
5. A. Kwakernaak en H. Hoekstra     211 gram
Overige vissers geen vangst ter weging aangeboden.

 

Vak B
1. W. Pansier en R. Hermsen 13.800 gram
2. Siem Hoope en Willem van Tol 12.700 gram
3. Raymond Ansing en Kamminga 12.450 gram
4. D. Wetzen en B. Koeyvoets   5.400 gram
5. Leen van Hees en Joop Derksen   4.800 gram
6. H. Mulder en J. Weening   4.350 gram
7. Jaap de Bouter en Pieter Goedhart   2.250 gram
Overige vissers geen vangst ter weging aangeboden.