Unieke beelden van de riemvis op klaarlichte dag…

De riemvis is een van de vreemdste en geheimzinnigste vissoorten op aarde. De vis, die in het Latijn Regalecus glesne heet, wordt ook wel de haringkoning genoemd. Met zijn meterslange transparante platte lijf komt deze vanuit de diepte van de oceanen soms in de nacht omhoog om er zijn voedsel te zoeken. Beelden van de vis zijn zeer zeldzaam, maar vanuit Japan worden vandaag unieke opnamen getoond.

Af en toe spoelen ze op stranden aan, maar verder is het leven van deze beenvis zeer geheimzinnig. Riemvissen kunnen wel elf meter lang worden en met hun doorzichtige flanken, de lange borstvinnen en opvallende kuif, een bizarre verschijning. De vis lijkt zich al vibrerend met de lichaamslange vinnen voort te bewegen. Unieke beelden van de ‘Giant Oarfish’ werden ooit tijdens een expeditie gemaakt door de Gulf Serpent Project en zijn te zien op YouTube – klik hier.

Twee exemplaren aan de oppervlakte in Echizen...

Twee exemplaren aan de oppervlakte in Echizen…

Echizen

Vanuit Japan meldt het TBS News uit Tokio nu unieke beelden die bij daglicht aan de oppervlakte werden gemaakt in de haven van Echizen in de prefectuur Fukui, en die opnieuw een licht werpen op deze unieke verschijning. Ook volgens kenners van het aquarium in die stad is uniek dat twee van deze zeldzame beenvissen zich op klaarlichte dag laten zien.

Klik hieronder om het Facebook-filmpje van TBS News te bekijken.

Riemvis op TBS News.

Riemvis op TBS News.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/huiveren-jeremy-wade-scariest-fish-river-monsters/
https://beet.nl/red-de-amazonereuzen-arapaima-onderzoek/
https://beet.nl/igfa-lanceert-online-sportvisserijmodules/