Laatste nieuws:

Vanaf augustus mag er door de lage waterstand niet meer gevist worden op Kluizen 2. Een noodgedwongen beslissing van de Watergroep. De laatste visdag wordt dus zondag 29 juli.

 

Sinds 1 juli staat het waterpeil op ongeveer drie meter. De voorbereidende werken zijn begonnen en op 1 augustus starten de definitieve werken.

De verantwoordelijken voor de visserij Kluizen monitoren permanent de situatie en daarom werden ook een aantal aanpassingen aan de reglementen doorgevoerd in samenspraak met de directie van de Watermaatschappij :

* Vanaf heden kunnen alle FVV-leden gratis vissen op het waterspaarbekken Kluizen 2 en dit zowel met de vliegenhengel als met de spinhengel ( geen loodverzwaring);
* Alle gevangen forel mag worden meegenomen;
* Gevangen vis overzetten naar Kluizen 1 is toegestaan maar gebeurt op eigen risico (problematisch door de toegankelijkheid K2 naar K1);

Ter info : Kluizen 1 wordt in de volgende fase van de werken volledig leeggepompt doordat de bodem geïnspecteerd moet worden. Vissen op Kluizen 1 is niet toegelaten.

Ter info : Kluizen 1 wordt in de volgende fase van de werken volledig leeggepompt doordat de bodem geïnspecteerd moet worden. Vissen op Kluizen 1 is niet toegelaten.

* Op de benedenweg en de toegangsweg hiernaar is geen autoverkeer toegelaten
* Vanaf heden, tot herroeping, mag door de FVV-leden in de weekdagen vanaf 18.00 uur tot 20 minuten voor zonsondergang gevist worden mits onder begeleiding van een FVV-viscontroleur (dus vooraf afspreken is noodzakelijk). Deze controleur moet zich steeds kunnen identificeren met zijn persoonlijke toegangsbadge. Controle hierop kan gebeuren door de bewakingsfirma en/of politie.
* Vanaf zondag 15 juli 2018 is het vissen met de bellyboot strikt verboden. (Doordat de schuif bij de watertoren in het reservoir wordt opengezet om water weg te trekken, moet het aanzuigen uitgesloten worden);
* De geldende reglementering in verband met parkeren van de voertuigen blijft van toepassing.

Vanaf zondag 15 juli 2018 is het vissen met de bellyboot strikt verboden.

Je kunt telefonisch contact opnemen met de verantwoordelijken Kluizen (Belgische telefoonnummers):

Tel : Jaak: 09/357 44 28 ; 0486/25 42 97

Tel: Rony : 0478 76 78 56

Tel : Flor : 0477/284940 enkel op woensdagen in juli (niet 25 juli)

De FVV leden die willen komen vissen dienen minstens 24 uur op voorhand af te spreken. Niet op de dag zelf dat zij willen komen.

Er is geen vaste permanentie. Dit is organisatorisch niet haalbaar.

Bron: www.vliegvissen.be.