Gezinspark ’t Smallert: forellenkwekerij, visvijvers, speelpark en kaarsencadeaushop

Inmiddels is al de derde generatie actief op ‘t Smallert in Emst bij Vaassen! De forellen die uitgezet worden zijn allemaal afkomstig van de eigen kwekerij. In totaal wordt er op jaarbasis zo’n veertig ton aan forel geproduceerd, forel die geleverd wordt aan restaurants in de wijde omgeving, maar waar je ook in een van de drie forelvijvers op kunt vissen. Op de 4e vijver vis je op basis van catch&release op karper, steur en meerval. Op ‘t Smallert worden ook forellen gerookt en zijn tevens een speelpark en een kaarsencadeaushop gevestigd. In combinatie met een prima horecavoorziening met terras zijn zo alle ingrediënten voorhanden voor een goed verzorgd dagje uit voor ouders en kinderen.

De opa van de huidige eigenaren Sander en Karin Hertgers is eind jaren zeventig, nadat de Heidemij geprivatiseerd was waarvoor in eerste instantie forel gekweekt werd, begonnen met twee visvijvers. Omdat er vaak kinderen mee kwamen met de forelvissers, werden er enkele speeltoestellen neergezet. Dit is inmiddels uitgebreid tot een volwaardige speeltuin met hoge glijbanen, een waterglijbaan(mag weg), een airtrampoline, klimtoestellen en dergelijke. Nadat kwekerij ’t Hol overgenomen was, kon er volop forel gekweekt gaan worden. Deze forel staat inmiddels bekend als een heerlijk streekproduct, voor de sportvissers is belangrijk dat de forellen voldoende ruimte hebben in de kweekvijvers, zo hebben ze vrijwel volmaakte vinnen, zijn ze gezond, sterk en bijzonder lekker.

Dagelijks kan er tussen 08.00 en 17.00 uur in verschillende sessies gevist worden, in de zomermaanden zijn er ook mogelijkheden om ‘s avonds te vissen, kijk daarvoor naar de agenda op de website. Forellenkwekerij ‘t Smallert is dagelijks geopend, met uitzondering van Koningsdag, tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op vijver 3 kun je ook kortere, zogenaamde ‘instapsessies’ vissen van twee uur en een kwartier, je kunt daarbij instappen om 8.00, 10.15, 12.30 of 14.45 uur en er wordt toch 1,5 kg forel voor je uitgezet. Op de vijvers 1 en 2 zijn geen instapsessies mogelijk.(mag weg)

De kaarsenmakerij werd in 2000 toegevoegd aan het aanbod, hier kunnen in de zomermaanden workshops gevolgd worden.(mag weg) ‘t Smallert is ook een prima locatie voor kinderfeestjes, personeelsuitjes, verjaardagen en familiereünies. Ook barbecues, smokerarrangementen en lunches behoren tot het aanbod. De forel is bekroond met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’, wordt gerookt in hout gestookte rooktonnen en wordt ook op markten aangeboden(mag weg). Tot de visactiviteiten behoren speciale zalmforelweekenden, kanjerweekenden, kindervismiddagen, rookcursussen, dauwvissen enzovoorts.

 

Gezinspark ’t Smallert
Smallertsweg 8
8166 KD Emst
Tel. +31 (0)578 – 661 621

E-mail: info@smallert.nl

Website: www.smallert.nl
www.kaarsencadeaushop.nl