Kromme hengels, grote vissen, halsbrekende toeren en spannende drills, van zeelt tot forel: aflevering 4 van VIS TV XL barst van het spektakel. Daniël Weijers vist met Tamme Smit op drie nieuwe VISpaswateren in Friesland, waar ze al snel ontdekken dat er karper en grote zeelt zwemt. Tamme deinst niet terug voor een nat pak. Marco Kraal leert van revalidatiearts Kees Emmelot wat vissen zo gezond maakt. De grote brasems die ze vangen dragen daar ongetwijfeld aan bij. Uitzending zondag 2 juni, 09:30 uur op RTL 7.

Vis TV XL - Daniel-Weijers (L) en Tamme Smit poseren met een forse schubkarper.

Daniel-Weijers (L) en Tamme Smit poseren met een forse schubkarper.

In de natuurlijke visvijver van forellenpark de Pingo vist Jan-Willem Wijers samen met expert Rafaël Rozema. Met verschillende aassoorten en technieken – waaronder de dobber en klein kunstaas – probeert het duo de forellen te verleiden. Thom Beentjes gaat op pad met oud-wereldkampioen Sjors Milder, die hem aan De Spuiboezem in Rilland een lesje hogeschool feederen geeft – mét resultaat. Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

VIS TV XL - Revalidatiearts Kees Emmelot (L) en Marco Kraal vissend op brasem.

Revalidatiearts Kees Emmelot (L) en Marco Kraal vissend op brasem.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van zeeforel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

VIS TV XL - Revalidatiearts Kees Emmelot met een knappe brasem.

Revalidatiearts Kees Emmelot met een knappe brasem.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Bekijk hier de promo van deze aflevering:

Bekijk ook:
https://beet.nl/werpend-roofvissen-op-het-haringvliet-vis-tv-xl/
https://beet.nl/fikse-forellen-op-de-vlieg-vis-tv-xl/
https://beet.nl/knotsen-van-brasems-eerste-aflevering-vis-tv-xl/