Vincent Tobé rijdt zijn Subaru met visboot-trailercombinatie langzaam achteruit de trailerhelling af, remt af en trekt de handrem aan. Onder zijn 460 cm lange opvallende Tracker boot bekijken we zijn nóg opvallender trailer; een Vanclaes Fishing 750. De wieltjes van het Gyro-rollersysteem op de trailer begeleiden de boot geruisloos naar het water wanneer Vincent langzaam de lier laat vieren. Klaar!

De unieke constructie met het Gyro-rollersysteem en de uitschuifbare zijbalken met verlichting. Geen last meer van die oude lichtbalk!

 

Gyro-rollersysteem

Het is even wennen wanneer je een visboot te water laat gaan vanaf een dergelijke Vanclaes trailer. Waar traditionele trailers de boot dragen op kielrollers en zijsteunen, en het traileren van een boot een tijdrovende klus is, daar klaart een Vanclaes trailer de klus in no-time. Er hoeft zelfs geen lichtbalk van de trailer afgehaald worden. Op de open achterzijde is de achterverlichting aan de zijkanten gemonteerd, waardoor een snelle manier van traileren is gecrëeerd – geholpen door het unieke kantelende Gyro-rollersysteem. Vanclaes directeur Stian Duijvelaar staat er goedkeurend bij te kijken en somt de genoemde voordelen nog eens op. Het zijn niet alleen varende sportvissers die profiteren van zijn trailers, want tal van waterrecreanten en overheidsdiensten hebben inmiddels ook het gemak ontdekt van de solide rvs trailers met hun herkenbare oranje accenten.

 

De Tracker glijdt geruisloos het water in. Rechts de showroom in Alphen aan den Rijn.

De Tracer boot met geremde en geveerde Excelleron 1350 trailer van een tevreden Jordi.

 

Loopplank

Toen de eerste Vanclaes trailers zo’n jaar of 10 geleden verschenen, baarden ze flink wat opzien in het straatbeeld en rond de trailerhellingen. Alleen al vanwege het futuristische uiterlijk en al die meedraaiende wieltjes die de boot droegen, was er meteen veel belangstelling onder sportvissers. Bij nadere inspectie kwamen er nog meer voordelen tevoorschijn. De trailer was van roestvrijstaal; er was in het midden een loopplank waardoor je eenvoudig over de trailer heen en weer kon lopen; en er zaten oliegevulde wiellagers en waterdichte led-verlichting op gemonteerd. Er ontbrak zelfs een lichtbalk aan de achterzijde en bij het binnenlieren van de boot zorgde het rollersysteem automatisch voor een perfect gecentreerde boot.

Vincent is pas tevreden als alles klopt…

 

In 22 landen

Enfin, niet alleen het traileren verliep op rolletjes, maar ook zakelijk gezien ging het voor de wind. De relatief duurdere Vanclaes trailers raakten alom bekend en trokken een koperspubliek dat wat extra geld wilde uitgeven voor een Nederlands topproduct met onbesproken kwaliteit, service, gemak en comfort. Hiermee bewees Vanclaes dat er wel degelijk een markt is voor het hoge segment trailers, zowel in binnenland als buitenland. Inmiddels worden de Vanclaes trailers in 22 landen verkocht en kennen zelfs landen als Nigeria, Israël en IJsland een Vanclaes dealer.

Rvs constructie met mooie afwerking en geen overbodige uitsteeksels. 

 

Visitekaartje

Vincent Tobé is een van de sportvissers die als varend ‘visitekaartje’ van een Vanclaes trailer gebruik maakt. Gezien de lichte combinatie van zijn boot en zijn 50 pk Yamaha motor, kan hij vooruit met een ongeremde trailer en viel zijn keuze op de Vanclaes Fishing 750. Jordi Rakiman is een andere ‘prostaffer’ bij Vanclaes. Hij heeft een zwaardere Tracer visboot en maakt gebruik van een geremde Vanclaes Fishing 1350 met schokbrekers, een afgeleide van de populaire Vanclaes Excelleron trailers. Jordi was direct onder de indruk van het vakmanschap en de professionaliteit bij Vanclaes. Wanneer we de showroom in Alphen aan den Rijn betreden, wordt dat in één oogopslag duidelijk. Als luxe auto’s staan de Vanclaes trailers hier uitgestald en kun je alle details bekijken en alle opties doorspreken.

Hier komt het materiaal binnen in de fabriekshal (links) en rechts vindt de laatste afbouwfase plaats.

 

Custom-built

Stian Duijvelaar geeft aan hoe belangrijk het is om de trailer op maat af te stellen voor jouw boot, zodat de combinatie perfect op elkaar is ingespeeld – met de juiste kogeldruk op de trekhaak, goede wielen en een naadloos passend Gyro-rollersysteem. De diverse PRO versies en opties in de showroom tonen wat er nog meer mogelijk is. Je kunt echt een keur aan opties en accessoires bijkopen zoals bijvoorbeeld een elektrische lier, reservewiel, loopplanken en opbergboxen. Met een eigen fabricagehal, waar alle stappen van de productie gecontroleerd en door vakkundig personeel worden uitgevoerd, is het natuurlijk ook mogelijk om een volledig custom-built product te bestellen. Bij Vanclaes zijn het niet alleen maar duurdere luxueuze trailers, zeker niet. In de showroom staan ook de eenvoudige Vanclaes trailers voor zowel grote als kleine boten met kiel- en kimrollers die voor zeer concurrerende prijzen van de hand gaan; maar dan heb je nog altijd wél een kwaliteitstrailer van roestvrijstaal, met waterdichte lagers én led-verlichting. Deze standaard versies zijn prijstechnisch verrassend betaalbaar en passend voor iedereen die een goede betrouwbare trailer zoekt!

Heb je interesse voor een Vanclaes trailer? Klik hier voor de website met alle ins & outs of maak een afspraak voor de showroom aan de Gnephoek 18 in Alphen aan den Rijn.

 Vincent, Stian en Jordi bij de unieke automatische trailerhelling in Alphen aan den Rijn.