Wie o wie staat er na deze wedstrijd op nummer 1, dat was de vraag bij aanvang van de 5de wedstrijd om de IJsselCup. Is het Remko Stöteler die de laatste 3 wedstrijden een 1 viste, of is het Rob Beerten of Henk Geurkink? Maar vlak Rene Molenveld en Bennie Rooks ook niet uit. Ook deze keer helaas weer geen volle bak, negen deelnemers waren bij de loting aanwezig. De overige hadden zich, zoals het hoort, afgemeld.

De IJssel lag er weer schitterend bij.

Vandaag werd er weer gevist in twee vakken. De heren van wedstrijdcommissie konden de nummers mooi ruim uitzetten wat door de aanwezigen werd gewaardeerd.

Om kwart over zeven, vanaf oktober starten we standaard een uur later met het loten i.v.m. de duisternis,  was iedereen aanwezig en de heren van de wedstrijdcommissie waren reeds klaar met het uitzetten zodat er meteen begonnen kon worden met het loten, toch altijd weer een cruciaal moment.

Om half negen werd er geroepen dat er begonnen kon worden en vlogen de goed gevulde korven naar de gekozen afstand..

In vak A, achter op het parcours, was het vanaf de eerste inzet voor veel deelnemers, iedere deelnemer wist in de eerste minuten een beet te verzilveren. En de beet bleef er goed inzitten, met name op nummers 7, 8 en 9. Op nummer 5 en 6 was het peuteren. René Molenveld, kopplek, wist in een hoog tempo de ene na de andere vis vangen, al waren deze niet echt groot van stuk. Maar René moest gedacht hebben dat vele kleintje maakt een  grootte en ving dus onverdroten door. Dat dachten  ook Frank Bomers en Vincent te Brake, qua aantallen konden ze tippen aan Rene, maar ook beide heren zaten goed in de beet. Voor Rob Beerten en Henk Geurkink was het een ander verhaal, wat ze ook deden, ze kregen de vis niet aan de praat. Zo nu en dan verdween er een vis in het leefnet. Halverwege de wedstrijd kregen ook zei de vis aan de praat zodat het voor beide heren toch nog een aangename wedstrijd werd. Met nog anderhalf uur op de klok kreeg Henk Geurkink een niet te missen aanbeet en na een gevecht van ruim 5 minuten wist hij een dikke IJssel brasem van 4 kilo te vangen.  

René Molenveld met zijn winnende vangst.

In vak B was het, zoals gebruikelijk niet zo wild als in vak A, ook hier werd vanaf het begin door iedereen vis gevangen en daarna was het peuteren. Zo zat je goed in de beet en wist je een paas vissen te vangen en de daaropvolgende tien minuten was het angstvallig stil. De kunst is dan om gewoon aas te blijven brengen om de vis weer op de stek te krijgen. Deed je dat dat dan kwam de vis ineens weer op de plek en kon je weer wat vangen. Remko Stöteler, op nummer vier, had dit spelletje het beste door en ving met grote regel maat een vis, al waren deze wel klein van stuk. Theo Wayerdink deed er alles aan om de vist te verleiden maar zonder het gewenst resultaat, hij ving ook zijn visjes maar het hield niet over. Ivo te Kortschot, na twee wedstrijden met veel vastzitters, kon lang mee in het tempo van Remko Stöteler , maar doordat hij twee grote vissen verspeelde kon hij niet voorkomen dat Remko weer een eentje viste. Bennie Rooks, op nummer een, ving ook geregeld zijn visjes maar deze waren per saldo groter dan die van Theo Wayerdink.

Henk Geurkink met een kapitale brasem van 4080 gram.

De vangsten waren, qua aantallen, goed te noemen. Alleen werd er weinig grote voorn en winde gevangen. Toch is er door negen deelnemers meer in totaal 67105 gram gevangen. In vak A was dit 47725 gram en vak B 19380 gram. In totaal is er na 5 wedstrijden 223 kilo vis gevangen en met nog twee wedstrijden te gaan zouden we zomaar eens door de 300 kilo grens kunnen gaan.

Uitslag 5de wedstrijd IJsselCup 2017:

Vak A:

1.

Rene Molenveld

18150

gr

1

pnt.

2.

Frank Bomers

8410

gr

2

pnt

3.

Vincent te Brake

7290

gr

3

pnt

Vak B:

1.

Remko Stöteler

7790

gr

1

pnt.

2.

Ivo te Kortschot

  5785

gr

2

pnt.

3.

Bennie Rooks

  3425

gr

3

pnt.

 

 

Stand na de 5de wedstrijd:

1.

Remko Stöteler

41845

gr

    9

pnt.

2.

Rene Molenveld

44940

gr

10

pnt.

3.

Rob Beerten

25830

gr

12

pnt.

4.

Bennie Rooks

17865

gr

13

pnt.

5.

Henk Geurkink

34060

gr

14

pnt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd, 8 oktober, is de laatste en beslissende wedstrijd om de grachtencompetitie. Henk Geurkink lijkt de beste papieren te hebben maar hij voelt de hete adem van Ralf Thiel in zijn nek. De eerst volgende IJsselCup wedstrijd  wordt gevist op zondag 29 oktober, denk aan het verzetten van de klok (uurtje extra slapen), er wordt weer gevist bij de windmolens in Zutphen.