André Multem komt uit een echt sportvissersnest! Hij kreeg het met de bekende paplepel ingegoten! Zijn vader viste erg veel wedstrijden, was later ook als coach actief. En natuurlijk zijn broer Willem! Wie kent hem niet! Heel veel kennis en sportvisbeleving binnen deze familie, natuurlijk ook in Ierland! André Multem was een aantal edities van de KOC dichtbij de overwinning, wie weet wint hij dit jaar want hij is er weer bij!

Je kunt nog steeds inschrijven voor deze unieke wedstrijd, die gesponsord wordt door Sensas en Browning. Je doet al mee vanaf 707 euro per persoon, dat is inclusief overtochten met hut en volpension verblijf in een van de B&B ’s of hotels in het arrangement. Kijk even op www.bbi-travel.nl/koc2019.

Vijf vragen aan André Multem - André Multem in zijn element op de Ierse meren. Je mag kniediep waden, dus zorg voor een goed waadpak, zodat je droog blijft, er kan nog weleens een golfje staan.

André Multem in zijn element op de Ierse meren. Je mag kniediep waden, dus zorg voor een goed waadpak, zodat je droog blijft, er kan nog weleens een golfje staan.

De King of Clubs finale wordt gehouden van 26 tot en met 30 augustus in de topwateren van county Leitrim.

Vraag 1
De Ierse meren en rivieren hebben een grote aantrekkingskracht, ook op jou?

Voordat ik de boot op rij naar Engeland zijn er al weken aan voorbereiding aan vooraf gegaan, maar eenmaal de boot op, hut zoeken en daarna een heerlijke Engelse pint, en misschien nog wel één. Maar nooit teveel, want de andere dag hebben we een lange reis voor de boeg naar het prachtige Ierland…

Vijf vragen aan André Multem - De Stena Line vaart met meerdere boten tussen Hoek van Holland en Harwich.

De Stena Line vaart met meerdere boten tussen Hoek van Holland en Harwich.

Eenmaal aangekomen is het meestal de sectoren verkennen, en dan krijg je al de vlinders in je buik. Sommige sectoren zoals de Rocks, wanneer je daar over het pad rijdt tussen de schapen door en links en rechts alleen maar water en natuur… Schitterend!

Vijf vragen aan André Multem - Prachtige vissen die je op verschillende afstanden en dieptes kunt vangen.

Prachtige vissen die je op verschillende afstanden en dieptes kunt vangen.

Vraag 2
We vissen de KOC nu eind augustus, dus beter weer. Maar, Ierland kan heel onvoorspelbaar zijn, welke viskleding neem jij mee?

Vorig jaar was de KOC in mei en dat is over het algemeen toch wel de maand van het mooie weer in Ierland. Nu in eind augustus kan het soms spoken. Aangezien je tot aan de knieën in het water mag, neem ik altijd m’n waadpak mee, zo ben ik in ieder geval droog tot aan de borst. Regenjas aan en je bent droog!

Vijf vragen aan André Multem - André Multem, derde van rechts, stond vorig jaar ook op het podium.

André Multem, derde van rechts, stond vorig jaar ook op het podium.

Vraag 3
Welke hengels neem jij mee?

Ik neem de Daiwa’s SLR 13 ft mee en de Daiwa Tournament 12/13 ft, de vaste hengel ontbreekt natuurlijk ook niet.

Vraag 4
Met welke onderlijnsystemen vis je?

Wat betreft de aasaanbieding maak ik nog steeds een grote lus waar de wartel inhangt, en daar onder een lus waar ik de onderlijn aan monteer, zowel voor stromend als stilstaand water een perfect systeem.
Vooraf maak ik kant en klare voorslagen met een lengte van vijf meter, die ik op spoelen wikkel. Zo kan ik op sectoren waar veel mosselbanken of ander vuil ligt, bij lijnbreuk snel de voorslag wisselen! Wat de onderlijnen betreft gebruik ik diverse diktes van 13/00 tot 17/00. De haken variëren van Tubertini serie 18 tot de Kamasan 711.

Vijf vragen aan André Multem - Naast het vissen staan plezier en het ontmoeten van oude vrienden hoog in het vaandel van André.

Naast het vissen staan plezier en het ontmoeten van oude vrienden hoog in het vaandel van André.

Vraag 5
Deze vraag kan natuurlijk niet ontbreken, welke aassoorten en voersoorten neem je mee? Wat koop je in Ierland want ook jij blijft langer?

Als voer gebruik ik HEMU feeder met Voorn Zwart of G5 van Van den Eynde. Of ik gebruik Bruin Brood ICM HEMU feeder. Daarnaast gebruik ik Sensas Lake.
Wormen neem ik van huis mee, die zijn daar moeilijk te verkrijgen, maden en casters neem ik mee voor de eerste oefendagen, voor de rest van de week kun je er daar perfect aankomen.

Heb je nog een algemene tip voor hengelaars die voor het eerst meedoen?

Zorg dat je van huis gaat met voldoende materiaal, beter een hengel teveel die je in de accommodatie achterlaat, dan één te weinig. De diepte van het water is van belang voor welke vissoort je vangt, daarvoor moet je soms wel 50 meter werpen, maar de grootste vissen kunnen ook voor je voeten rondzwemmen. Maar, genieten van Ierland en de KOC is ‘the most important thing’!

Vijf vragen aan André Multem - Peter Nicholson bezorgt dagelijks vers aas voor de deur van het Commercial Hotel in Ballinamore, waar dagelijks de loting plaatsvindt.

Peter Nicholson bezorgt dagelijks vers aas voor de deur van het Commercial Hotel in Ballinamore, waar dagelijks de loting plaatsvindt.

Je kunt het aas en voer vooraf bestellen bij: Irish Bait & Tackle Ltd, Ballyconnell, Co. Cavan. telefoon +353 (0)499 526 258. E-mail: enquiries@irishbaitandtackle.com, website: www.irishbaitandtackle.com.

Bekijk ook:
https://beet.nl/vijf-vragen-aan-andre-schipper/
https://beet.nl/vette-prijzenpot-king-of-clubs-finale/
https://beet.nl/veel-belangstelling-voor-king-clubs-2019-je-vist-mee-vanaf-707-euro/