Vijf vragen aan de winnaar van de KOC 2018 Jan Willem Plekkenpol

De King of Clubs wordt dit jaar gevist van 27 tot en met 30 augustus in het Ierse graafschap Leitrim. Samen met de winnaar van de KOC van vorig jaar, Jan Willem Plekkenpol, kijken we naar welke materialen, aassoorten en technieken hij meeneemt en gebruikt.

Je kunt nog steeds inschrijven voor deze unieke wedstrijd, die gesponsord wordt door Sensas en Browning. Je doet al mee vanaf 707 euro per persoon, dat is inclusief overtochten met hut en volpension verblijf in een van de B&B ’s of hotels in het arrangement. Kijk even op www.bbi-travel.nl/koc2019.

1 Welke hengels, werpmolens, lijn en haken neem je mee?

Zelf neem ik diverse vaste hengels mee. 13 meter vaste hengel, ik vis meestal op 11.5 meter. En vergeet niet de korte stokjes van 4 en 5 meter. Als hoofdlijn voor de vaste hengel gebruik ik 14/00.

De onderlijnen 12/00, hebben een lengte van 22 cm. De haken die ik gebruik hebben een maat 14, 16 en/of 18.

De onderlijnen 12/00, hebben een lengte van 22 cm. De haken die ik gebruik hebben een maat 14, 16 en/of 18.

Mijn medium feederhengels voor Ierland hebben een lengte van 3,30 meter en 3,60 meter.

Mijn medium feederhengels voor Ierland hebben een lengte van 3,30 meter en 3,60 meter. Je vist in Ierland op afstanden tussen de 25 en 55 meter. Ik gebruik als hoofdlijn 10/00 gevlochten lijn met een voorslag van 25/00.

2 Koop je het aas in Ierland, zo ja, welk aas? Zijn er aassoorten die je mee neemt vanuit Nederland?

Het aas nemen wij altijd mee uit Nederland zoals de maden (we maken zelf casters in Ierland). Wormen nemen we ook zelf mee vanuit Nederland. Het aas kan daar ook besteld worden en is prima van kwaliteit.

3 Met welke dobbers vis je met de vaste hengel?

De dobbers die ik gebruik zijn vaak de rechte pennetjes met een draagvermogen van 1 tot en met 3 gram (zie foto).

De dobbers die ik gebruik zijn vaak de rechte pennetjes met een draagvermogen van 1 tot en met 3 gram (zie foto).

4 Heb je specifieke voerkorven voor de Ierse meren?

De voerkorven die ik gebruik zijn voor op diep water, de Window feeders.

De voerkorven die ik gebruik zijn voor op diep water, de Window feeders.

 Ik gebruik ook graag de Guru korven met loodring. De gewichten variëren van 15 tot 50 gram.

Ik gebruik ook graag de Guru korven met loodring. De gewichten variëren van 15 tot 50 gram.

5 Heb je nog een algemene tip voor deelnemers die voor het eerst mee vissen?

Zorg voor een goed waadpak of lieslaarzen. Neem zeker een stevige vlonder mee waar je je viskist op zet.

De onderlijnen 12/00, hebben een lengte van 22 cm. De haken die ik gebruik hebben een maat 14, 16 en/of 18.

Kijk ook naar:
https://beet.nl/vette-prijzenpot-king-of-clubs-finale/
https://beet.nl/sensas-al-jaren-een-trouwe-sponsor-van-de-king-clubs/
https://beet.nl/browning-nieuwe-sponsor-king-clubs/