Er komen veel illustraties, tekeningen en foto’s voorbij als het om vissen gaat, maar sommige blijven je lang bij. Dat geldt zeker voor de tekeningen van vis-illustrator Ivan Oros. Hengelsportvereniging Groot Rotterdam kan daarover meepraten, want de in Bosnië Herzegovina geboren illustrator verzorgde de fantastische tekeningen op hun website…

Oog voor elke discipline van het vissen…

 

Sarajevo

Oros werd in 1988 geboren in de buurt van Sarajevo en werd op jonge leeftijd geconfronteerd met de gevolgen van de oorlog die er toen heerste, en die het gezin van Ivan in onder meer Duitsland en Kroatië deed belanden. Via opleidingen voor design in Zagreb en Italië, vond hij zijn roeping om te creëren. En dat zijn werk gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de indrukwekkende lijst van opdrachtgevers als Adidas, Taylor, Patagonië, The North Face en vliegvismerk Loop. Die laatste verraadt al zijn passie voor het vliegvissen.

 

 

Vliegvissen

De virtuoze tekeningen van Oros en het vliegvissen brachten hem in aanraking met HSV Groot Rotterdam, waar hij al eens eerder tekende voor de voorpagina van het verenigingsmagazine HAAK en waarin ook een artikel aan hem werd gewijd. Hierin vertelt hij onder meer: “Ik ben echt een liefhebber van vliegvissen en een zeer gelukkig man omdat ik het kan koppelen met de zakelijke kant over de hele wereld. Als klein jongetje heb ik met mijn vrienden in kleine stroompjes gevist en vandaag wil ik de immense schoonheid van alles, origineel en natuurlijk, creëren, combineren en demonstreren.”

‘Origineel en natuurlijk’…

 

Website

Kijk op de website van Groot Rotterdam om alle tekeningen van Ivan Oros te bewonderen. Voor informatie over de illustrator, stuur een email naar info@groot-rotterdam.nl.