In de tweede aflevering van de vierdelige jubileumserie van VIS TV – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – duikt Ed Stoop terug in de tijd met fanatiek allround sportvisser Arnout Terlouw. Hij neemt Ed mee naar een polderstelsel vol graskarpers van formaat.

Net als in 1999 – toen Arnout in zijn eentje achter de graskarper aan ging – nemen de heren nauwelijks meer mee dan een hengel, landingsnet en een zak brood. De pijlen gaan volledig op het oppervlaktevissen. Ed trapt al snel af met een roofblei waarna het tweetal verschillende keren oog in oog met bakken van graskarpers komt te staan. De spanning is daarbij om te snijden, maar helaas laat niet één ‘Chinees’ zich foppen.

Oog in oog met grote graskarper

Dezelfde hengel

Naarmate de middag vordert, neemt de spanning toe: zal de missie slagen of niet? In de avond komt het antwoord als Arnout tóch een graskarper weet te verleiden. Oude tijden herleven temeer omdat hij de vis met dezelfde hengel vangt als bij zijn eerste avontuur. Het filmpje hiervan kun je terugkijken via deze link: https://vistv.nl/film.php?id=513

VIS TV KIJKEN | Zondag 4 oktober 09:30 RTL7 

BEKIJK NU ALVAST DE TRAILER